Microsoft'u bıraktı; Google'ı seçti!

Çok sık görmediğimiz bir olay gerçek oldu; Google Microsoft'a dev bir çalım atmayı başardı!

Microsoft'a Google çalımı!

Önemli bir mühendis daha Microsoft'u terk ederek Google adına çalışma kararı aldı. Blaise Agüera y Arcas, Microsoft'a 2006 yılında katılmıştı. Kendisi, Microsoft'un Bing Maps hizmetinin üretim ve geliştirme aşamalarında kilit isimlerden biri olarak biliniyordu. Arcas, bunun yanı sıra Photosynth yazılımının da üretim ve geliştirme aşamasında önemli bir yere sahipti.

New York Times'ın haberine göre, Arcas, Google'da "makine öğrenimi" üzerinde çalışacak. Microsoft'un, bir süredir bu konu ve beraberinde gelen yapay zeka konusu üzerine yoğunlaştığı bilinmekte.

Arcas, bir blog yazısında, Microsoft'u terk etmenin "hayatının en zor kararı" olduğunu söyledi. Arcas'ın yazısı "Devam etmekte olan birçok muhteşem projeyi geride bırakmak acı verici, ancak bundan daha da fazla acı veren, mükemmel bir takımı arkanızda bırakmak" şeklinde bir bölüm de içeriyor.

Arcas'ın kaybı, yazılım devi için önemli bir kayıp olarak görülüyor. Arcas'ın firmayı terk etmesi, bir Microsoft sözcüsü tarafından da onaylandı ve sözcü "gelecek çalışmalarında Arcas'a başarılar dilediklerini" söyledi.

Kıdemli Microsoft çalışanlarının Google'a geçiş yapmaları ise pek sık rastlanan bir durum değil. Arcas, rakip firmalar arasında geçiş yapan, üçüncü dikkat çekici isim olmuş durumda. Yazılım devi, eski Microsoft yardımcı başkanı Kai-Fu Lee 2005 tarihinde Google'a geçiş yaptıktan sonra rakibine dava açmıştı. Bir başka Microsoft çalışanı olan Mark Lucovsky ise, 2004 yılında Google'a geçiş yapacağını duyurduğunda, CEO Steve Ballmer'ın, sinirden bir sandalyeyi oda boyunca fırlattığı iddia edilmişti.

Okuyucu Yorumları