Microsoft Temmuz sözünü tutamadı, yakın zamanda tutacak gibi de görünmüyor

Microsoft'un mobil oyun mağazası, daha önce açıklandığı gibi Temmuz ayında açılmadı. Dahası henüz açılacak gibi de görünmüyor. Peki ama Microsoft cephesinde neler oluyor?

Microsoft Temmuz sözünü tutamadı, yakın zamanda tutacak gibi de görünmüyor

Microsoft Xbox Başkanı Sarah Bond, Mayıs ayındaki Bloomberg Teknoloji Zirvesi sırasında yaptığı bir röportajda, şirketin uzun zamandır beklenen mobil oyun mağazasını Temmuz ayında açacağını duyurmuştu. Ancak beklenen mağaza Temmuz ayında karşımıza çıkmadı. Şimdi ise The Verge, Microsoft Xbox iletişim sorumlusu Kari Perez aracılığıyla bu lansmanla ilgili bir güncelleme aldıklarını bildirdi.

Şirket sözcüsünün söylediğine göre tarayıcı tabanlı mobil mağaza için testler başladı Çalışmalar iyi ilerliyor ve gelecekte paylaşacak daha çok şey olacak. Bu açıklama, mobil oyun mağazasının halka açık lansmanının ilk düşünülenden çok daha uzun sürebileceğini gösteriyor.

Eğer bu mobil oyun mağazası halka açılırsa, Xbox Insider Programı üyeleri hizmeti deneyecek ilkler arasında yer alacak. X kullanıcısı “Klobrille” tarafından Xbox web sitesinde bulunan “mobilestore” URL’sini gösteren bir sayfa, Microsoft’un oyun mağazasını piyasaya sürme planının Xbox kullanıcılarını içerdiğini öneriyor.

Mayıs ayındaki röportajda Bond, mobil oyun mağazasının en azından ilk etapta akıllı telefonlarda bir uygulama mağazası açmak yerine web tabanlı bir şekilde sunulacağını belirtmişti. Ayrıca Bond, web tabanlı bir mağazanın daha geniş bir kitleye ulaşmasını sağlayacağını da vurgulamıştı.

Bond’un söylediğine göre, ilk etapta mağazada Microsoft tarafından geliştirilen ve yayınlanan mobil oyunlar yer alacak. Yani, Call of Duty Mobile’ın yanı sıra Minecraft’ın mobil sürümü gibi oyunlar bu mağazanın ilk üyeleri olabilir. Ayrıca Microsoft’un Ekim 2023’te Activision Blizzard’ı satın almasıyla beraber, King’in Candy Crush Saga gibi oyunları da bu mağazada yer alabilir.

Bond, Mayıs ayında Microsoft'un mobil oyun mağazasının erişimini üçüncü taraf oyun geliştiricileri ve yayıncılarını da kapsayacak şekilde genişletmeye yönelik bazı planları olduğunu söyledi ancak bu planlarla ilgili ayrıntılar henüz açıklanmadı.