Microsoft'ta birşeyler oluyor...

Microsoft'ta fırtına öncesi sessizlik mi yaşanıyor? İşte yaşanan son gelişme ve şok söylentiler...

Microsoft'ta birşeyler oluyor

Microsoft'un CEO'su Steve Ballmer son üç günde hisselerinin yüzde 12'sini sattı. Ballmer, şirketteki payının bir kısmını sattı, üstelik yıl sonuna kadar daha da fazlasını satışa çıkarmayı planlıyor.

Reuters'a göre Steve Ballmer, yıl sonuna kadar 75 milyon hisse satmayı planlıyor. Ballmer'ın Microsoft'a olan güvenini kaybettiği ve şirketi bırakacağı düşünülüyor.

Ballmer bu söylentileri şirketin web sitesinde şu sözlerle yalanlıyor: "Yeni ürünlerimiz ve teknoloji potansiyelimiz beni heyecanlandırıyor. Microsoft'a ve onun başarısına tamamen bağlıyım."

Steve Ballmer dahasını da yapacak mı?

Steve Ballmer dahasını da yapacak mı?

Cuma günü yapılan büyük miktardaki satışa rağmen Steve Ballmer hala 359 milyon hisseye sahip, bu da tüm hisselerin yüzde 4.2'sine denk geliyor. Ballmer'ın hisselerinin değeri ise 9.6 milyar dolar. Son yedi senedir böyle bir satış yapmayan Ballmer, paylarının yüzde 18'ini daha satmak düşüncesinde.

Halka açık şirketler, her çeyrekte yapmış olduğu kârı açıklamadan hisselerini satamıyor. Ballmer, bu hamlesinin sadece finansal bir amaç taşıdığını söylese de, CEO'nun bu yıl 100 milyon dolar kâr edeceği söylenmekte.

Okuyucu Yorumları