Microsoft, Silverlight'ı konsoluna taşıyor!

Pek çok web sitesine ve TiVibu gibi uygulamalara hayat veren Silverlight bitiyor denilmişti, ama...

Silverlight ölmez!

Silverlight'ın, Internet Explorer 9'la gelen HTML5 desteğinin de etkisiyle geride kalacağı hakkında dedikodular yapıladursun; Microsoft, Silverlight'ı tüm platformlarına yaymak için hala var gücüyle çalışıyor.

Tekonolojiyi Xbox 360'a da taşımak isteyen Microsoft, verdiği bir ilanda buna yönelik bir yazılım geliştiricisi arıyor. Silverlight, Microsoft'un web sitesinde tam olarak kullanılırken, internette medya yayınında kullanım alanı buluyor.

Silverlight platformunun Xbox 360'a taşınması, platformun tüm Microsoft ürünlerinde uygulamaya geçmesi demek olacak. Bu yenilik Windows Phone 7 ve Xbox 360'ı da XNA ve Silverlight uyumluluğu, oyun ve uygulamaların gerçek bir platform arası desteği ile birbirine yaklaştıracak. Silverlight entegrasyonu ve kodların birleştirilmesi, maksimum sayıda geliştiricinin uygulamalara odaklanabileceğini gösteriyor.

Bu yenilikler, Microsoft'un XBox 360'ı yakında oyun konsolu özelliklerinin yanında, Media Center özellikleriyle de öne çıkan bir cihaz olarak satabileceği anlamına gelebilir.

Okuyucu Yorumları