Microsoft Office için tarihi karar: Artık Office diye bir paket olmayacak

Tarihi karar: Microsoft, Office uygulamalarını tek çatı altında birleştirmek istiyor ve bunun için Office markasını öldürmeye hazırlanıyor.

Microsoft Office için tarihi karar: Artık Office diye bir paket olmayacak

Microsoft, Microsoft Office markasında büyük bir değişiklik yapıyor. Microsoft Office, 30 yıldan uzun bir süre sonra, yazılım devinin büyüyen üretkenlik uygulamaları koleksiyonunu göstererek “Microsoft 365” olarak yeniden adlandırılıyor. Excel, Outlook, Word ve PowerPoint gibi Office uygulamaları ortadan kalkmayacak olsa da, Microsoft artık bu uygulamalara Microsoft Office yerine Microsoft 365'in bir parçası olarak hitap edecek.

Microsoft, iki yıl önce Office 365 aboneliklerini Microsoft 365 olarak yeniden adlandırdıktan sonra bu yeni markayı öne çıkarmaya başladı, ancak değişiklikler artık çok daha derinlere iniyor. Microsoft'un bir SSS sayfasında "Önümüzdeki aylarda Office.com, Office mobil uygulaması ve Windows için Office uygulaması yeni bir simge, yeni bir görünüm ve daha da fazla özellik ile Microsoft 365 uygulaması haline gelecek" deniliyor.

Yani, Office uygulamalarının tamamı, yakında Microsoft 365 adı ve yeni bir logo ile markalanacak. İlk logo ve tasarım değişiklikleri Kasım ayında Office.com'da görünecek, ardından Windows, iOS ve Android'deki Office uygulaması Ocak ayında yeniden markalanacak.

Microsoft 365 artık Teams, Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Loop, Clipchamp, Stream ve Microsoft'un yeni Designer uygulamasına ev sahipliği yapacak. Hem mobil hem de masaüstü için merkezi bir Microsoft 365 uygulaması, ilgili iş arkadaşlarının ve toplantıların bir akışını, tüm dosyalarınız ve belgeleriniz için bir merkez ve içeriği gruplamak ve düzenlemek için özel etiketleme içeriyor.

Ancak Microsoft Office markası bir anda yok olmayacak. Microsoft, Office 2021 ve Office LTSC planları aracılığıyla tüketicilere ve işletmelere Office uygulama paketinin tek seferlik satın alımlarını sunmaya devam edecek.

Kısacası Microsoft Office artık Microsoft için eski bir marka olarak değerlendirilebilir. Yani yeni özellikler duyurulduğunda Microsoft Office yerine Microsoft 365'e sunulacak.