Microsoft nihayet "zıplayan Windows 10 simgeleri" sorununu düzeltti

Eğer Windows 10'u birden çok monitörle kullanıyorsanız garip bir bug, CoPilot'u kullanmanıza engel oluyordu. Microsoft nihayet buna el atmaya karar verdi.

Microsoft nihayet "zıplayan Windows 10 simgeleri" sorununu düzeltti

Ekim 2023'te, Microsoft Copilot'u Windows 10 kullanıcılarına sunmaya başladıktan kısa bir süre sonra, şirket Copilot'u kullanırken çoklu monitör sistemlerinde masaüstü simgelerinin ekranlar arasında atlamasına ya da "zıplamasına" neden olan garip bir hata keşfetti.

Kullanıcıların hayal kırıklığına uğramasını önlemek için Microsoft, bir uyumluluk bekletmesi uygulayarak etkilenen Windows 10 kullanıcılarının Windows 11'e güncelleme yapmasını ve hatta sistemlerine Copilot'u almasını engelledi. Şimdi, tüm bunlar nihayet düzeltildi.

Microsoft, çoklu monitör sistemlerine sahip Windows 10 kullanıcılarının nihayet bilgisayarlarına Copilot'u yükleyebileceklerini veya Windows 11'e güncelleme yapabileceklerini doğruladı.

Hata, Windows 10 için en son güvenlik dışı güncelleme olan KB5039299'un bir parçası olan yeni bir Copilot deneyimi ile çözüldü. Bununla birlikte, yeni Copilot deneyimi kademeli olarak sunuluyor, bu da bazı kullanıcıların Windows 10 bilgisayarlarında Copilot'a diğerlerinden biraz daha geç kavuşacağı anlamına geliyor.

Microsoft'un açıklaması şöyle: "Windows güncellemeleri 25 Haziran 2024 veya sonrasında yayınlanan cihazlar için yeni bir Copilot deneyimini kademeli olarak kullanıma sunuyoruz. Bu yeni deneyim, Windows 10, sürüm 22H2'de yaşanan sorunu çözecek. Bu güncelleme 25 Haziran 2024 tarihinde yayınlandı ve yeni Copilot deneyimine şimdi veya önümüzdeki aylar arasında ulaşabileceksiniz."

Microsoft'un bahsettiği yeni Copilot deneyimi, Copilot'u normal bir uygulama gibi görev çubuğuna sabitleyebilme ve normal bir uygulama penceresinde çalışmasını sağlayabilme özelliği... Bu da CoPilot'u Edge tarayıcısını açmadan ayrı bir uygulama gibi kullanabilmeyi sağlıyor. Microsoft durumu şöyle açıklıyor: "Windows'ta Copilot deneyimini geliştiriyoruz. Copilot uygulaması artık görev çubuğuna sabitleniyor ve bir uygulama gibi davranıyor. Bu size tipik bir uygulama deneyiminin avantajlarını sunuyor. Örneğin, pencereyi yeniden boyutlandırabilir, taşıyabilir veya bir noktaya tutturabilirsiniz. Mevcut Windows 10 bilgisayarlar için kullanılabilirlik zamanlaması ve dağıtım yöntemi değişiklik gösterecektir. Kademeli olarak kullanıma sunulacağı için bu özellik tüm kullanıcılar tarafından hemen kullanılamayabilir."

Eğer Windows 10 kullanıyorsanız ve henüz Copilot uygulamasına erişiminiz yoksa, güncellemeleri takip etmenizi tavsiye ediyoruz.