Eski bir Microsoft çalışanı, Windows 10 ve 11 gibi işletim sistemlerinin korsan kullanılmasının Microsoft'un umurunda olmadığını söyleyerek dikkatleri üzerine çekti.
Eski çalışan Barnacules Nerdgasm, yetkisiz KMS sunucuları kullanarak Windows 11 ve 10'u etkinleştirenlere hiç bir yaptırım uygulanmadığını iddia ediyor. Bilmeyenler için KMS, Anahtar Yönetim Hizmeti anlamına geliyor ve Microsoft'un kurumsal ortamlarda çeşitli ürünlerin toplu aktivasyonu için kullandığı bir teknoloji. Örneğin, şirketler sistemleri için Windows ve Office ürünlerini etkinleştirmek için yetkili KMS sunucularını kullanıyor.
Ancak KMS aynı zamanda popüler bir korsanlık yöntemi. Bu KMS'leri hack'leyen bazı kişiler, Windows anahtarlarını istedikleri insana çok ucuza satabiliyor ve hatta bedava bile verebiliyor. Microsoft'un ise bunu çok önemsemediği anlaşılıyor.
Bu iddialardan anlaşıldığı kadarıyla Microsoft, Windows kullanıcılarının sayısının artmasını, Windows lisansı satmaktan daha fazla önemiyor. Şirket muhtemelen Windows kullanıcılarına reklam göstermek, yan ürünler satmak veya Windows uygulama merkezindeki satışlardan aldığı gelirle zaten güzel paralar kazanıyor ve lisansa para ödemeyenleri Windows ekosisteminden kaçırtmak istemiyor.