Microsoft, her ne kadar yakın zaman içerisinde 18.000'den fazla çalışanının işine son vermiş ve Xbox Entertainment Studios'u kapatmış olsa da yapılan yeni açıklamalara göre sonunda beklenen gelişmeyi gösterdi. Özellikle finansal yılın dördüncü çeyreği olan günümüze kadar hep sorunlar yaşayan Microsoft, öyle ya da böyle artık kar etmiş gibi duruyor.
30 Haziran itibariyle sona eren dördüncü çeyrek rakamlarına göre, firmanın toplam geliri geçen yıl hesaplanan 23 milyon dolardan, 30 milyon dolara çıkarak, yüzde 18'lik bir artış yaşamış. Pek tabi firmanın sadece Nokia'yı satın alması ve buradan elde ettiği kısa dönem karı bile 1.99 milyon dolara tekabül ediyor. Yine de alım esnasında harcanan 127 milyon dolarlık bütçe, firmanın net olarak elinde tutmak istediği para çıtasını biraz geriden takip etmesine yol açıyor. Microsoft'un Finans Müdürü olan Amy Hood ise durumu, firmanın geçirmek zorunda olduğu acı dolu ama bir kadar da zorunlu dönem olarak niteledi.
Microsoft'un elde ettiği esas karsa ne Nokia'dan, ne de Xbox One platformundan kaynaklı. Öyle görünüyor ki firmayı bulunduğu konumdan yükseğe çeken esas aracı, bulut sunuculardan başkası değil. Hemen her Windows 8.1 tabanlı ve uyumlu bulut sunucunun sayıldığı hesaba, 5.6 milyon adet Office 365 Home ve Personal üyeleri de dahil edilmiş. CEO Satya Nadella'nın da üzerinde durduğu üzere, Azure'ye harcanan emekler iki katına çıkacak. Olabildiğince genişletilecek olan Azure sunucuları, yakın zamanda Brezilya ve Japonya gibi ülkelerde de kullanıma açılacak.
Tüm bunların haricinde kara ortak olan bir diğer isim de Microsoft'un kendi arama motoru olan Bing oldu. Bing geçen yıla oranla, Amerika içerisinde yüzde 19.2'lik büyüme kaydederken, reklam hacmini de yüzde 40 gibi, kendisi için devasa bir rakama çıkardı. Sufrace ailesinin gelire katkısıysa, 409 milyon dolar olurken, Xbox One'ın getirdiği gelir de 104 milyon dolara ulaştı.