Microsoft: Bu 7 şeyi mutlaka yapmalılar!

Microsoft'u yerinde saymaktan kurtaracak 7 kısa yolu bir araya getirdik...

Bu 7 şeyi mutlaka yapmalılar!

Microsoft, kurumsal pazarda önemli bir oyuncu olmaya devam etse de tüketici pazarında tehlike altında. Şirketin çekirdek faaliyeti hala Windows üzerine, ancak mobil dünyaya taşınan dünyada Windows'a olan tehdit giderek artıyor. Mobil pazarda Microsoft, Apple ve Google'ı çok geriden takip ediyor. Microsoft'un ise kendini kurtarmak için birşeyler yapması gerekiyor. İşte Microsoft'un kendini güçlendirmesi için izlemesi gereken 7 yol.

1. Windows Phone için daha fazla harcama yapmalı

Microsoft, bu pazarı kaybetmeyi göze almamalı. Ancak Samsung gibi dev şirketlerin Microsoft'un mobil işletim sistemini terkettiğine dair söylentiler çıkmaya başladı bile.

Microsoft, Windows Phone ortağı Nokia için "milyarlarca dolar" yatırım yaptığını söylüyor ancak daha fazlasını yapması gerekiyor. Connected Intelligence'ın son anketine göre kullanıcıların yüzde 45'i, Windows Phone'un varlığından bile haberdar değiller.

Tablet üretmeli, daha fazla içerik sağlamalı...

Tablet üretmeli, daha fazla içerik sağlamalı...
Windows 8'deki iki farklı arayüz, Microsoft'un planladığı gibi karşılanacak mı?

2. Tablet üretmeli

Microsoft, Windows 8'i denetleyemediği üreticilere teslim etmemeli. Betanews'dan Joe Wilcox, Microsoft'un muhteşem bir Windows 8 cihazıyla teknoloji meraklılarını etkilemesi ve donanım ortaklarına ilham vermesi gerektiğini söylüyor.

3. İçerik sağlanmalı

Apple ve Amazon'un bize gösterdiği gibi teknoloji, çoğunlukla sahip olduğunuz donanım ve yazılım üzerinde erişilebilecek bir içerik sağlamaktır. Xbox stili içeriği Windows Phone'da ve Windows 8'de görmeyi umuyoruz.

4. Kinect'ten daha fazla faydalanılmalı

Microsoft, teknoloji tarihinin en başarılı cihazlarından birini ortaya çıkarıyor. Sonrasında ise adeta hiçbir şey olmuyor. Kinect'li oyunlar konusunda büyük bir eksiklik bulunuyor.

5. Masaüstünden kurtulmalı

Windows 8'in çift arayüz stratejisi, Microsoft'un söylediği kadar kusursuz çalışmayabilir. Metro arayüzünü ve masaüstünü bir arada sunmak, gerçekten en iyisi mi?

iOS ve Android uygulamalar, Steve Ballmer

iOS ve Android uygulamalar, Steve Ballmer
Microsoft, daha çok Android ve iOS uygulaması geliştirmeli

6. Daha fazla iOS ve Android uygulaması geliştirmeli

Microsoft, Android'deki Hotmail gibi rakip tabletler için basit uygulamalar oluşturabilir. Bu tür uygulamalar, Microsoft'a ek gelir sağlayabilir. Ars Technica'ya göre Microsoft bu konuyu düşünüyor.

7. Ballmer değişmeli

iPhone'un tutmayacağını, iPad'in oyuncak olduğunu ve 2006 yılında Microsoft'un Google'ı geçeceğini söyleyen Steve Ballmer döneminde Microsoft, bir liderden çok takipçi konumuna geldi.

Google yöneticisi Eric Schimdt, Microsoft'a "eski rakibimiz" diyerek gülüyor. Microsoft'un iPod'a verdiği cevap Zune, Google'a verdiği cevap ise Bing. iOS ve Android'e cevap olarak ise Windows Phone bulunuyor.

Ballmer "şirketin bensiz daha iyi olacağını düşündüğüm gün bırakırım" dese de bırakması biraz ağır kaçabilir. Ama izlediği taktiği değiştirmesinde yarar var...

Okuyucu Yorumları