Micron, GDDR7 belleklerini test etmeye başladı

Micron, yeni nesil ekran kartlarına ve yapay zeka hızlandırıcılara güç verecek GDDR7 belleklerini test etmeye başladığını duyurdu.

Micron, GDDR7 belleklerini test etmeye başladı

Tayvan'da her yıl düzenlenen teknoloji konferansı Computex'te Micron, yeni nesil grafik kartları ve yapay zeka hızlandırıcılarda kullanılmak üzere GDDR7 bellek yongalarını test etmeye başladığını duyurdu.

Micron'un GDDR7 bellek yongaları, 384 bit veri yolu yapılandırmasında saniyede 1,5 TB'ın üzerinde sistem bant genişliği ile 32 Gbps'ye varan hızlar sunabilen 1-beta DRAM teknolojisini kullanıyor. Şirket bu değerin mevcut GDDR6 bellek çözümlerine kıyasla yaklaşık yüzde 60 daha fazla bant genişliği sağladığını iddia ediyor. Söz konusu iyileştirmelerin, daha hızlı tepki sürelerine, daha akıcı oyun deneyimine ve yüksek miktarda verinin daha hızlı işlenmesine yardımcı olması bekleniyor.

GDDR7'nin önceki nesil belleklerden daha iyi performans gösterdiği bir diğer konu ise enerji verimliliği. Yapılan teknik geliştirmeler, mobil cihazlarda daha iyi pil ömrü için ısıyı azaltırken, GDDR6'ya kıyasla enerji verimliliğinin yüzde 50 oranında artmasını sağlıyor. Çipler ayrıca yüzde 70 daha az enerji tüketen yeni bir uyku moduna da sahip.

Yayınlanan resmi duyuruda Micron, GDDR7 bellek yongalarının mevcut GDDR6 ve GDDR6X tabanlı grafik kartlarına kıyasla ışın izleme ve rasterleştirmede FPS'de yüzde 30'a varan iyileştirmeler sağlamasını beklediğini açıkladı. Yapay zeka alanında ise daha iyi performans gösteren GDDR7 bellekler verimi yüzde 33'e kadar artıracak ve tepki sürelerini yüzde 20'ye kadar düşürecek.

Micron'un GDDR7 bellek yongaları 2024 yılının ikinci yarısında iş ortaklarının kullanımına sunulacak olsa da PNY gibi bazı iş ortakları, gelecek grafik kartlarını ve diğer tüm çözümlerini test etmek ve doğrulamak için şimdiden GDDR7 örnek modelleri kullanmaya başladı bile.