Michael Schumacher'in ailesini kızdıran 'röportaj'

Michael Schumacher'in ailesi, eski Formula 1 pilotu ile yapay zeka tarafından oluşturulmuş bir 'röportaj' yayınlayan bir dergiye dava açıyor.

Michael Schumacher'in ailesini kızdıran 'röportaj'

Yedi kez F1 şampiyonu olan Schumacher, Aralık 2013'te geçirdiği bir kayak kazasında başından ağır yaralanmış ve o tarihten bu yana kamuoyunun karşısına çıkmamıştı.

Almanya’da yayınlanan Die Aktüelle dergisinin 15 Nisan tarihli sayısının kapağında ise Michael Schumacher var. Derginin son kapağı "Michael Schumacher, ilk röportaj" başlığıyla yayınladı.

Ancak altına "Şaşırtacak kadar gerçek gibiydi" notu düşülen röportaj yapay zeka kullanılarak üretildi.

Röportajda Schumacher'e atfen yer alan yanıtların charatcter.ai adlı bir yapay zeka programı kullanılarak üretildiği ortaya çıktı. BBC'nin haberine göre makalede şu ifadeler yer alıyor:

  • "Ekibimin yardımıyla kendi başıma ayakta durabiliyor ve hatta yavaşça birkaç adım yürüyebiliyorum.

  • "Eşim ve çocuklarım benim için bir nimetti ve onlar olmadan bunu başaramazdım. Doğal olarak onlar da tüm bu olanlardan dolayı çok üzgünler.

  • "Beni destekliyorlar ve yanımda dimdik duruyorlar."

Yapay zeka ile üretilen bu röportaj Schumacher'in ailesinin tepkisini çekti. Aile şimdi dava açmaya hazırlanıyor.

Aile, Michael Schumacher'in mahremiyetine büyük özen gösteriyor. Bu nedenle 10 yıldır ünlü pilotun tek bir fotoğrafının bile basına sızmamasını sağladı.

Schumacher’ın eşi Corinna, 2021’de Netflix’te yayınlanan belgeselde, özel hayatlarına özen gösterdiklerini belirtmiş ve şunları söylemişti: Evde birlikte yaşıyoruz. Terapi yapıyoruz. Michael'ı daha iyi hale getirmek, rahat olduğundan emin olmak ve sadece ailemizi, bağımızı hissetmesini sağlamak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Michael'ın özel hayatından olabildiğince keyif almaya devam edebilmesi benim için çok önemli. O her zaman bizi korudu ve şimdi biz de Michael'ı koruyoruz.