Meta'nın uygun fiyatlı VR başlığı ilk kez kendini gösterdi

Meta'nın tanıtmaya hazırlandığı ve uygun fiyatıyla öne çıkmasını beklediği yeni VR başlığının resmi adı ilk kez sızdı.

Meta'nın uygun fiyatlı VR başlığı ilk kez kendini gösterdi

Görünene göre Meta, sıradaki sanal gerçeklik başlığının adının Quest 3S olmasına karar verdi. UploadVR tarafından tespit edilen bir Quest Store listesinde Meta, Quest 3S’yi desteklenen bir cihaz olarak listeliyor.

Artık kaldırılmış olsa da, Quest 3S, Alo Moves XR uygulaması listesinde Quest 3, Quest, Pro ve Quest 2 ile beraber bir süre boyunca listelendi. Miracle Pool ve Rival Stars Horse Racing: VR Edition gibi yakında çıkacak diğer oyunlar da Quest 3S’i desteklenen cihazlar listesinde barındırıyordu.

Quest 3S, şirketin Ekim 2023’te piyasaya sürdüğü Quest 3 başlığının daha uygun fiyatlı bir sürümü olabilir. Ama yeni cihaz hakkında hala bilinmeyen pek çok detay bulunuyor. Mart ayında @ZGFTECH tarafından paylaşılan sızdırılmış bir görüntü, geçiş kamerası olmayan daha ucuz Quest 3 olabilecek bir cihazı gösteriyordu. Ancak daha yeni bir sızıntı, cihazın iki adet 4MP RGB geçiş kamerasına sahip olduğunu öneren, çelişkili bir rapor sunmuştu.

En azından artık, yeni ve muhtemelen daha uygun fiyatlı Quest modelinin isminin Quest 3S olacağını biliyoruz. Cihazın detaylarını ise önümüzdeki haftalarda duymayı bekleyebiliriz.