Mercedes otomobillere PC oyunları geliyor

Bir bulut oyun hizmeti, önümüzdeki yıldan itibaren Mercedes-Benz modellerinde PC oyunlarının oynanmasını mümkün hale getirecek...

Mercedes otomobillere PC oyunları geliyor

Masaüstü bilgisayarlar, dizüstü bilgisayarlar, tabletler, Android TV’ler ve hatta telefonlarda üst düzey video oyunlarına kolay erişim sağlayan bir bulut oyun platformu olan Boosteroid, 2023 yılında PC oyunlarını bulut oyun platformuna taşımak için Microsoft ile bir anlaşma imzaladı.

Bu ortaklık sayesinde Boosteroid üyeleri, Steam veya Epic Games Store üzerinden satın alınan PC oyunlarına erişebiliyordu. Bu yılın başlarında Microsoft, Windows’ta Microsoft Store’dan satın alınan veya Game Pass üyeliğiyle beraber sunulan belirli oyunlar için destek ekledi. Deathloop, Dishonored, Dishonored 2, Dishonored: Death of The Outsider, Gears 5, Gears Tactics, Ghostwire: Tokyo ve Pentiment gibi oyunlar, platformlar arası oynama ve oyun kaydı özellikleriyle hizmette yer aldı.

Şimdi de Mercedes-Benz tarafından yapılan bir ortaklık duyurusu, oyunları araç içi deneyime taşımak için Boosteroid ile anlaşıldığını bildirdi. Boosteroid uygulaması, önümüzdeki yıldan itibaren üçüncü nesil MBUX bilgi-eğlence sistemi ile donatılmış araçlarda MBUX Eğlence Paketi Plus’ın bir parçası olarak satışa sunulacak.

Yani, Mercedes-Benz otomobil sahipleri, aralarında Fortnite ve Sea of ​​Thieves’in de bulunduğu 1.000’den fazla yüksek kaliteli oyunu araçlarının içinde keyifle oynayabilecek. Ayrıca, Microsoft’un zaten Boosteroid uygulaması için daha fazla PC oyunu desteğini sunacağını bildirmiş olmasından dolayı, Boosteroid uygulamasının önümüzdeki yıl Mercedes-Benz otomobillerinde görülmesiyle beraber daha da fazla PC oyunu olacağı tahmin edilebilir.

Mercedes-Benz araçlarında Boosteroid uygulaması, Microsoft oyunlarının yanı sıra Epic Games Store, Ubisoft ve diğer mağazalardaki oyunları da oynayabilecek. Boosteroid, 2025 yılında Avrupa ile Kuzey ve Güney Amerika’da araç içi App Store aracılığıyla satışa sunulacak.

Güvenlik nedeniyle oyunlar yalnızca araç park halindeyken kullanılabilecek ve kullanıcıların Bluetooth oyun kumandasını veya cep telefonunu bağlaması gerekecek.