Merak edilen Nokia gerçekleri burada...

Nokia neden Android yerine Windows'u seçti? Symbian gerçekten öldü mü? İşte merak edilen cevaplar...

Merak edilen Nokia gerçekleri

Nokia ve Microsoft'un, mobil işletim sistemi Windows Phone 7 ortaklıklığını bu haberimizde sizlere duyurduk. Nokia'nın geliştirmekte olduğu MeeGo işletim sisteminin ise açık kaynak kodlu bir yapıya dönüştürüleceğinden bahsetmiştik. İşte MeeGo ve Symbian'ın ölmediğine dair Nokia'nın basın bülteninden bazı alıntılar:

'Yeni strateji altında MeeGo açık kaynak kodlu bir mobil işletim sistemi projesi halini alacak. MeeGo ile sonraki nesil cihazlara, platformlara ve kullanıcı deneyimlerinde uzun dönemde piyasa değerlendirmeye önem verilecek. Nokia bu senenin ilerleyen bölümlerinde MeeGo ürünleri dağıtmayı hala planlıyor.'

Symbian'ın da ölmediğini görmek mümkün:

'Nokia'nın birincil akıllı telefon platformu olarak Windows Phone'a geçişi ile Symbian bir franchise platformu halini alacak. Bu strateji, 200 milyon Symbian sahibine onu kullanma ve geçişine şans tanıyacak. Nokia önümüzdeki senelerde 150 milyon daha Symbian cihazı satmayı planlıyor.'

Nokia neden Android'i tercih etmedi?

Nokia neden Android'i tercih etmedi?
Android olanağı da gözden geçirilmiş

Yeni mobil platformu olarak Windows Phone 7'yi tercih eden Nokia, Google'ın Android işletim sistemini kullanmayı da düşünmüş ve görünüşe bakılıra buna oldukça yaklaşmış. Nokia CEO'su Stephen Elop, Nokia'nın Google ekosistemini de değerlendirdiğini, Android'de bazı çekici öğeler bulunduğunu ancak temel görüşlerinin 'farklılaştırmada sorun yaşayacakları' olduğunu söylüyor.

Android yazılım deneyimini farklı bir hale getirmek konusunda Elop'a hak verebiliriz. Şu an işletim sistemine kendi damgasını vuran tek şirket Sense ara yüzü ile HTC olarak görünüyor. Ancak Windows Phone 7'nin tüm cep telefonlarında aynı olduğunu düşündüğümüzde Nokia'nın yeni telefonlarının ne kadar farklı olacağını merak ediyoruz.

Okuyucu Yorumları