Mazda, Türkiye'de araç satışını durdurdu: Peki, neden?

Japon otomobil devi Mazda, Türkiye'deki satışlarını belirsiz bir süreliğine durdurduğunu duyurdu. Açıklamaya göre yedek parça tedariği devam edecek.

Mazda, Türkiye'de araç satışını durdurdu: Peki, neden?

Japon otomobil markası Mazda, Türkiye'de satış operasyonlarını geçici olarak durdurduğunu açıkladı.

Mazda'nın internet sitesinde "Türkiye'de bir Mazda aracı satın alabilir miyim?" sorusuna "Mazda Motor Türkiye, Türkiye'deki Mazda satış ağını belirsiz bir süre durdurma kararı almıştır. Türkiye'deki mevcut Mazda müşterilerine hizmetin devamını sağlamak amacıyla satış sonrası hizmetlerine ve yedek parça tedariğine devam edecektir" yanıtı veriliyor.

Ayrıca aynı sayfada "Mazda satış sonrası hizmetlerine ve Mazda müşterilerine yedek parça teslimatına devam edecektir. Tüm Mazda araç garantileri ve uzaltılmış garantiler fesih tarihlerine kadar yürürlükte kalacaktır" bilgisi veriliyor.

PEKİ NEDEN? BİR GÖRÜŞ

Peki, Mazda bu kararı neden aldı? Gazeteci Emre Özpeynirci'ye göre karar şaşırtıcı değil. Peynirci sosyal medyadan şu yorumu paylaştı:"Zaten uzun süredir Japonya'dan araç getiremiyorlardı. Düşünün geçen sene sadece 183, bu yıl 10 ayda 200 adet satmışlar. Sebebi açık; Japonya merkezle bir türlü çözülemeyen e-Call sorunu, uygun motorların olmaması ve diğer iletişim konuları. Hayırlısı olsun.. Ama Mazda Türkiye Genel Müdürü Nurkan Yurdakul, satış sonrası ve yedek parça için görevine devam edecekmiş"