Maxthon'a Google Dopingi

Silikon vadisinden haberlere göre Google, popüler internet tarayıcısı Maxthon'a yüklü yatırım yapmış

Google Maxthon

Silikon vadisinden Michael Arrington'un TechCrunch'taki yazısına göre, bir Çin firması tarafından geliştirilen Maxthon Internet Tarayıcısı'nı geliştiren firmaya yaptığı 1 milyon dolarlık yatırımla, firmanın hatrı sayılır bir bölümünü satın aldığı söyleniyor.

Maxthon (önceki adıyla MyIE2) şimdiye kadar yarısı Çin'den olmak üzere 80 milyon kez download edilmiş, 30 milyonu aşkın aktif kullanıcısı olan bir internet tarayıcı. Bir kaynağa göre Çin arama moturu Baidu üzerinden yapılan aramaların yüzde 25'i Maxthon browser üzerinden yapılıyor.

Bu stratejik ortaklığın iki yönü olacağı söylentiler arasında. Birincisi internet tarayıcının varsayılan arama motorunu Google olarak değiştirmek ve Google servislerini tarayıcının içine yerleştirmek. İkincisi ise, Maxthon'u Google'ın tercih edilen tarayıcısı yapmak.

Öte yandan Maxthon yetkilileri Google'ın Maxthon'u satın aldığı konusunu yalanlasalar da, Google ile iş birliği yapacaklarını açıkladılar.

İndir: Maxthon

CHIP Online Yorumu:
Mozilla Firefox'la da benzer şekilde bir ortaklık içindeki Google'ın, Firefox kullanım oranında yeterince verim alamadığı ve Internet Explorer kullananlar için yeni bir pazar arayışı içinde olduğunu düşünebiliriz. Keza yıllardır Maxthon, sistemdeki IE'yi ana bileşen olarak kullansa da, sayfaları IE kalitesinde, IE ve Firefox'dan çok daha az RAM tüketimi, gelişmiş güvenliğiyle daha hızlı sörf imkanı sağlıyor. Ayrıca MyIE2 sekmeli sörfün ilk kullanıldığı tarayıcıydı.

Okuyucu Yorumları