Masaüstü temanızı değiştirmek isterken hacker'ların kurbanı olabilirsiniz

Windows'ta masaüstü temanızı değiştirmek için üçüncü parti uygulamaları kullanıyorsanız dikkat edin, hacker'ların eline düşebilirsiniz. Güvenlik şirketleri Facebook reklamı şeklinde yayılan bir zararlı tespit etti.

Masaüstü temanızı değiştirmek isterken hacker'ların kurbanı olabilirsiniz

Siber güvenlik konusunda yeni bir kriz patlamak üzere. Masaüstü temaları indirmek için 3. parti yazılımları kullanan çok sayıda kullanıcının hacker'ların kurbanı olduğu anlaşıldı.

Trustwave'in raporuna göre, hacker'lar Windows temaları, en iyi oyunlar, ihtiyacınız olan AI servisleri gibi kötü amaçlı reklamları yaymak için Facebook reklam ağını kullanıyor. Yani Instagram'da benzer reklamlar görüp uygulama indirdiyseniz, başınız belada olabilir.

Ayrıca LinkedIn ve YouTube'u da kullanan hacker'lar, Eylül 2023'ten beri aktif durumda ve zararlı yazılımları yaymaya devam ediyorlar. Kurbanlar belirli bir gruba ait görünmüyor. Saldırganlar görünüşe göre geniş bir ağ oluşturuyor ve mümkün olduğunca çok insana zararlı bulaştırmaya çalışıyor.

Bu kampanyada kullanılan zararlı yazılım SYS01 stealer olarak tespit edildi. Bu zararlı yazılım siber güvenlik uzmanları Morphisec tarafından 2022 yılının ortalarında tespit edilmişti.

Banka hesaplarınız, sosyal medya şifreleriniz, e-postalarınız, fotoğraflarınız...

Hacker'ların, kurbanların değerli verilerini çaldıkları rapor edilirken bazı durumlarda, Facebook Business hesapları da çalınıyor, ki bu da birçok işletme için ağır bir maliyet anlamına geliyor.

Güvenlik uzmanları bu tür zararlı yazılımlara karşı koruma altında olmak için, bir antivürüs kullanmanızı tavsiye ediyorlar.