Masaüstü Chrome tarayıcısına büyük bir özellik geliyor

Masaüstü Chrome taraycısına Google Lens desteği gibi yapay zeka özellikleri eklenecek. Peki yeni Chrome kullanıcısına neler vadediyor?

Masaüstü Chrome tarayıcısına büyük bir özellik geliyor

Google, masaüstü kullanıcıları için Chrome tarayıcısında kullanıma sunacağı bir dizi yeni özelliği duyurmaya hazırlanıyor. Bunlardan biri, akıllı telefonlardaki Chrome kullanıcıları için zaten mevcut olan bir özelliği masaüstüne getirecek.

Google'ın bir blog makalesine göre, Google Lens özelliği önümüzdeki birkaç gün içinde PC'deki Chrome'da aktif olacak. Daha da iyisi, bu özellik Chrome kullanıcılarının tarayıcılarında başka bir sekme açmalarına gerek kalmadan çalışacak. Google bu durumu şöyle açıklıyor: "Bunu yapmak için adres çubuğundaki Google Lens simgesini seçecek, ardından aramak istediğiniz herhangi bir şeyin üzerine tıklayacak veya sürükleyeceksiniz; Google Lens'i sağ tıklama veya üç nokta menüsünden de çağırabilirsiniz. Bir seçim yaptıktan sonra, yan panelde görsel eşleşmeleri ve sonuçları göreceksiniz."

Yapay zekayla görseller üzerinden bilgi aramak

Blog yazısı, Google Lens'in masaüstünde Chrome'da nasıl kullanılabileceğine dair örnekler sunuyor. Örneğin, bir bitkinin resmini bulduğunuzda ve bu bitki hakkında daha fazla bilgi edinmek istediğinizde Google Lens, resimdeki bitkiyi seçerek bu bitki hakkında daha fazla arama yapmanızı sağlayacak. Ya da, YouTube'da matematikle ilgili bir video ders izliyorsanız ve ilginizi çeken bir denklem görürseniz, bu denklemle ilgili daha fazla veri aramak için Chrome'daki Google Lens'e erişebileceksiniz.