Uzayda karşınıza çıkabilecek tek "ayı" bu olabilir: Karşınızda "Mars ayısı"

Mars'ta yakalanan ilginç görüntülere şimdi bir de "sevimli bir ayı" eklendi...

Uzayda karşınıza çıkabilecek tek "ayı" bu olabilir

Mars Reconnaissance Orbiter'ın HiRise kamerasının, 12 Aralık tarihinde Mars yüzeyinin 250 kilometre üzerinden yakaladığı bir görüntüde, gezegenin kabuğundan yukarı doğru bakan "sevimli bir ayı yüzüne" rastladığı açıklandı.

Bu görüntünün sadece doğal bir kaya oluşumu olduğunu kolaylıkla tahmin edebilirsiniz ancak bir ayı yüzüne inanılmaz benzerliği yine de dikkat çekiyor. Kabuk üzerindeki dairesel bir çatlak kafa hatlarını oluştururken, iki küçük krater ise gözler için mükemmel bir konumda duruyor.

Arizona Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre, ayının burnu ve çenesi V şeklinde bir çöküntü yapısından oluşuyor ve yüzünün ana hatları, tortunun yer altı çarpma kraterine çökmesinden kaynaklanıyor olabilir. Ekip, çökme yapısının volkanik veya çamurlu bir havalandırma olabileceğini söylüyor.

Bu, Mars'taki bir şeyin garip bir şekilde tanıdık göründüğü çok sayıdaki olaydan sadece sonuncusu. Geçtiğimiz yıl internet, Mars'ta sadece 30 santimetre uzunluğunda olsa da bir “kapı” görüntüsü ile ilgileniyordu. Ayrıca kaşıklar, ışıklar, meyveler, kemikler ve bir kadın gibi pek çok farklı kaya, ışık ve perspektif hileleri görüldü.