Marka ve patent sektörüne önemli yatırım!

Türkiye'nin ilk dijital marka ve patent kütüphanesi yayın hayatına başladı! İşte detaylar...

Patent sektörüne yatırım!

Destek Patent A.Ş., toplamda maliyeti 1 milyon TL'yi bulan teknolojik alt yapısıyla ve son olarak 30 bin TL'lik softwear yatırımıyla yenilenen kurumsal web sitesi ile Türkiye'nin ilk özel marka ve patent kütüphanesini internet kullanıcılarının hizmetine açtı.

"www.destekpatent.com.tr" web adresinin yeniden tasarlanması ve yazılımlarının geliştirilmesi için 10 kişilik bir ekip tarafından 7.200 saat mesai harcandı. Web kütüphanesi sayesinde, Türkiye'de bugüne dek yayımlanan tüm marka, patent ve endüstriyel tasarımlara ilişkin veri tabanına, güncel bilgi ve haberlere, bu alandaki hazırlanmış akademik çalışmalara kolayca ulaşılabiliyor. www.destekpatent.com.tr adresinden aynı zamanda sektörün bilgi kaynağı kabul edilen DESTEKPATENT WEBTV' ye de ulaşmak mümkün.

Destek Patent A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yamankaradeniz, "Web sitemiz yaklaşık 30 yıllık bir birikim ve toplamda 1 milyon TL teknolojik yatırımla tamamlanmıştır. Son olarak 30 bin TL' lik softwear yatırımı yaptığımız ve ziyaretçilerinin marka ve patent konusundaki tüm bilgi gereksinimleri dikkate alınarak hazırlanan web sitemizi daha kullanıcı dostu bir hale getirdik. Bunun için Destek Patent A.Ş. Kurumsal İletişim Bölümü, reklam ajansımız HumanTouch ve yazılım şirketi AcerPro uzun süreli bir mesai gerçekleştirdiler" dedi.

"Örneğin web sitemizin 'Online Hizmet' bölümünü ziyaret eden internet kullanıcıları, firma isimleri, sektörler, sınıflar ve konu bazlı marka, patent ve tasarım araştırmalarını ücretsiz olarak yapabiliyorlar" diyen Yamankaradeniz, "Müşterilerimiz internet bankacılığı ya da ATM'lerde olduğu gibi web sitemiz sayesinde marka ve patent konusunda tüm işlemlerini tek başlarına kolayca halledip, şirket danışmanlarımıza bile ihtiyaç duymadan kendilerine ait dosyalara ve bunların takibine tek tuşla ulaşabilecekler" diye konuştu.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları