Mango Markets Hacker'ı Yaptığının Yasal Olduğunu İddia Etti

Mango Markets saldırganı, yaptığı bu eylemi “kârlı bir ticaret stratejisi” olarak nitelendirdi ve eylemlerinin yasal olduğunu iddia etti.

Mango Markets Hacker'ı Yaptığının Yasal Olduğunu İddia Etti

Kısa bir süre önce siz okurlarımız ile DeFi platformu Mango Markets‘in saldırıya uğradığını ve 100 milyon doların etkilendiğini paylaşmıştık. Saldırıda sırasında hacker, ilk önce platforma 5 milyon dolar aktarmış, ardından anormal derecede büyük bir pozisyon açmıştı. Bu token fiyatının 1 saatten daha kısa bir süre içerisinde yüzde 1.000’in üzerinde artmasına ve saldırganın 100 milyon doların üzerinde varlığı çalabilmesini sağlamıştı. Son olarak saldırganın yaptığı bu eylemi “kârlı bir ticaret stratejisi” olarak nitelendirdi ve eylemlerinin yasal olduğunu iddia etti.

Mango Markets üzerinde 114 milyon dolarlık istismarın arkasındaki adam Avraham Eisenberg, bugün yayınlanan bir açıklamada DeFi platformuna yönelik saldırıyı kendisinin düzenlediğini doğruladı. Eisenberg Twitter üzerinden yaptığı açıklamada durumu kârlı bir ticaret stratejisi olarak nitelendirirken şu ifadeleri kaydetti:

“Geçen hafta oldukça kârlı bir ticaret stratejisi yürüten bir ekiple birlikteydim. Geliştirme ekibi tam olarak yapmasa bile, protokolü tasarlandığı gibi kullanarak tüm eylemlerimizin yasal açık piyasa eylemleri olduğuna inanıyorum”

Bu haber Chip Online ve BTCHaber iş birliği ile hazırlanmıştır.