Tesla'nın rakibi yeni elektrikli SUV modeli Gravity'yi tanıttı

Tesla'nın en önemli rakiplerinden biri olan EV üreticisi Lucid, yeni SUV modeli Gravity hakkında önemli detayları paylaştı. Dahası şirket, yakın gelecekte sunacağı yeni bir crossover modeliyle de tüm dengeleri değiştirebileceğinin ilk sinyallerini verdi.

Tesla'nın rakibi yeni elektrikli SUV modeli Gravity'yi tanıttı

Kaliforniyalı EV üreticisi Lucid, düzenlediği Teknoloji ve Üretim Günü etkinliğinde yaklaşan Gravity SUV’si hakkında daha fazla bilgi paylaştı ve ayrıca 2026 ve sonrasında piyasaya sürülecek daha uygun fiyatlı modellere dair ipuçları verdi. Şu anda yalnızca sınıfında büyük övgü toplayan Air modelini sunan şirket, bu yılın ilerleyen zamanlarında piyasaya sürülmesi beklenen Gravity ile popüler SUV pazarına genişleyecek.

Lucid, modelin yerel bir Tesla Kuzey Amerika Şarj Standardı (NACS) ile sunulacağını doğruladı ve bu da Tesla’nın Süper Şarj cihazı şarj ağından en iyi şekilde yararlanabileceği anlamına geliyor.

En az 700 kilometre menzil ve bazı modellerde 800 bg’den fazla güç sunan Gravity’nin yaklaşık 80.000 dolardan başlaması bekleniyor, ancak Air modeline çok benzer şekilde, daha yüksek performans ve donanım özellikleri bu fiyatın 250.000 doların üzerine çıkmasına neden olabilir.

Bir de yeni crossover geliyor

Gravity fiyatlandırmasının da benzer bir kalıbı izlemesi bekleniyor, ancak Lucid, önümüzdeki yıllarda rekabetçi kalabilmek için yeni bir crossover modelin temelini oluşturacak orta boy bir platform için gizli bir ön izleme de sundu. Lucid, bu modelin daha küçük bir pil kullanırken rakipleriyle aynı menzili sağlayacağını söylüyor. Aracın 2026'nın sonlarında üretime başlaması ve 50.000 doların altında bir başlangıç ​​fiyatına sahip olması planlanıyor.