LG’den 50-İnç Plazmada Devrim

LG, tek ana camdan 3 farklı 50-inç panel üretimini sağlayan benzersiz teknolojisi ile verimliliğini daha da arttırırken fiyat rekabetinde de gücünü sağlamlaştırıyor.

LG’den 50-İnç Plazmada Devrim

Plazma ve LCD televizyonlarda dünyanın önde gelen üreticilerinden LG Electronics, dünyada ilk kez, A2 üretim hattında tek ana camdan 3 ayrı panel elde edilmesini sağlayan teknoloji ile 50-inç plazma ekran üretimine başlıyor. Bugüne değin, 50-inç paneller A1 hattında tek ana camdan üretilebiliyordu. LG’nin, dünyada benzeri bulunmayan yeni teknolojisinin, şirketin 50 inç plazma üretiminde önemli bir artış yaratması bekleniyor. Yeni teknoloji ile LG’nin aylık 50-inç plazma cihaz üretimi 50.000’den 150.000’e çıkacak; ayrıca işlem basamaklarını ve gecikme zamanlarını azaltarak maliyetlerde düşüş sağlayacak.

LG, geçtiğimiz sonbaharda tek cam levhada 6 farklı 42-inç kesimi yaparak plazma panel alanında bir diğer ilki gerçekleştirmişti. Buna ek olarak, LG, plazma TV talebindeki hızlı artışın sürmesi durumunda A3 üretim hattında, tek ana camdan 6 panel kesimi yapmaya hazırlanıyor.

LG Plazma Bölümü Genel Müdürü ve Başkan Yardımcısı Kwang-Ho Yoon, “LG, 50-inç üretimindeki bu yeniliğin ardından, bu yılın 3. çeyreğinden itibaren uygulamaya koyacağı, tek camdan 8 adet 42-inç panel elde edilmesini sağlayacak yeni teknolojisi ile de yatırım verimliliğini arttırmayı ve iş yapısını daha da geliştirmeyi planlıyor”, dedi.

Öte yandan, 50-inç ve üzeri düz ekran pazarında plazma TV’ye doğru hızlı kayış devam ediyor. Daha iyi resim kalitesi ve fiyat avantajı sunan plazma TV’lerin 2005’te %18,7 seviyesinde olan pazar payının, 2010’a gelindiğinde %59’a çıkacağı öngörülüyor. Display Search adlı araştırma şirketinin verilerine göre dünyada halen 3,7 milyon adet düzeyine bulunan 50-inç ve üstü TV pazarının da yılda ortalama yüzde 16’lık büyümeyle 2010’da 10,3 milyon adet düzeyine yükseleceği düşünülüyor.

Okuyucu Yorumları