LG ev eğlencesinin sınırlarını IFA'da çiziyor

LG, tanıttığı yeni ev sinema sistemi, projektör ve TV'leriyle dev fuarda ilgileri üzerine çekti!

Ev eğlencesini yenileyecek!

LG Electronics, CINEMA 3D teknolojisiyle Akıllı Televizyon fonksiyonlarını bir araya getirdiği ve LG NANO FULL LED teknolojisinin sağladığı iyi görüntü kalitesi ile sunduğu LED LCD televizyonu LW980S'i IFA 2011'de tanıtıyor.

Uygun fiyatı, rahat ve hafif gözlükleriyle dikkat çeken yeni LW980S, 2D/3D dönüştürme fonksiyonu ile birinci sınıf 3D içerikler sunuyor.

Avrupa'nın en önemli sertifikasyon kuruluşlarından TÜV ve Intertek tarafından "titreşimsiz 3D" sertifikasına sahip yeni LG LW980S, uzun süre 3D ekranlara bakan kişilerin zaman zaman baş dönmesi ve mide bulantısı yaşamalarına neden olan ekran titreşimini büyük ölçüde ortadan kaldırıyor. Bu sayede kullanıcılar çok daha uzun süre 3 boyutlu içeriklerin keyfini çıkarabiliyor.

LG LW980S, geniş izleme açısı sunan teknolojisi sayesinde 3D TV'yi tek bir noktadan izleme derdini ortadan kaldırıyor. LW980S sahipleri arkadaşlarıyla veya aile üyeleriyle birlikte büyük gruplar halinde, odanın herhangi bir noktasında oturarak ve hatta uzanarak bile eşsiz 3D deneyimi yaşayabiliyor. LG CINEMA 3D TV LW980S, kullanıcılarına eksiksiz bir eğlence paketi de sunuyor. Kullanıcılar LG Apss aracılığıyla kaliteli 3D içeriklere kolayca ulaşabiliyor.

LW980S kullanıcıları, Magic Motion Uzaktan Kumanda aracılığıyla kolayca televizyonlarını yönetebiliyor. Ayrıca Smart Share fonksiyonu ile içerikleri cep telefonu ve diğer dijital cihazlarla paylaşabiliyor.

LW980S'in sunduğu izleme deneyimi, LG'nin benzersiz NANO FULL LED aydınlatma teknolojisiyle daha da pekişiyor. NANO FULL LED, üzerine çok küçük noktalar basılı son derece ince bir tabaka aracılığıyla ışığı ekranın her yerine daha düzgün dağıtarak daha parlak, daha net ve daha akıcı görüntüler oluşturuyor.

LW980S aynı zamanda, ekran alanını daha etkileyici bir 3D görüntü sağlayacak şekilde sunan son derece ince bir çerçeveyle de öne çıkıyor. Çerçeve bu denli dar olunca LW980S'teki görüntüler izleyicileri aksiyonun tam ortasına çekiyor. LW980S pürüzsüz ve abartısız tasarımıyla her türlü iç mekana iyi bir biçimde uyum sağlıyor.

LW540S Cinema 3D TV

LW540S Cinema 3D TV

LG'nin LW540S Cinema 3D TV, şık ve ince çerçeve tasarımıyla 3D'yi daha da etkileyici kılıyor

LG'nin IFA 2011'de tanıttığı ve yeni nesil CINEMA 3D teknolojisiyle donatılan LED LCD televizyonu LW540S, 1.73cm genişliğindeki şık metal çerçevesi ile evin her köşesine kolayca uyum sağlıyor.

Uygun fiyatı, rahat ve hafif gözlükleriyle dikkat çeken yeni LW540S, 2D/3D dönüştürme fonksiyonu ile birinci sınıf 3D içerikler sunuyor. Avrupa'nın en önemli sertifikasyon kuruluşlarından TÜV ve Intertek tarafından "titreşimsiz 3D" sertifikasına sahip yeni LG LW540S, uzun süre 3D ekranlara bakan kişilerin zaman zaman baş dönmesi ve mide bulantısı yaşamalarına neden olan ekran titreşimini büyük ölçüde ortadan kaldırıyor. Bu sayede kullanıcılar çok daha uzun süre 3 boyutlu içeriklerin keyfini çıkarabiliyor.

LG LW540S, geniş izleme açısı sunan teknolojisi sayesinde 3D TV'yi tek bir noktadan izleme derdini ortadan kaldırıyor. LW540S sahipleri arkadaşlarıyla veya aile üyeleriyle birlikte büyük gruplar halinde, odanın herhangi bir noktasında oturarak ve hatta uzanarak bile eşsiz 3D deneyimi yaşayabiliyor.

LG LW540S'nin görüntü kalitesi, görüntülerin tüm parlaklığıyla sergilenmesini sağlamak üzere geliştirilen ve ekranını kaplayan ince bir film tabakası olan 3D Light Boost ile bir kat daha artıyor. 3D Light Boost, üç boyutlu içeriklerde kimi zaman ortaya çıkabilen her türlü kararmayı etkisiz hale getirerek, daha parlak ve daha net görüntüler sağlıyor. Picture Wizard II (Resim Sihirbazı) fonksiyonu siyah düzeylerini ve renk tonlarını kalibre ediyor. Ayrıca DivX Plus, izleyicilerin çeşitli dosya türlerini televizyonlarına HD olarak indirmelerine veya doğrudan yayından oynatmalarına olanak tanırken, LED Energy Saving ve Smart Energy Saving Plus özellikleri de enerji kullanımında büyük tasarruf sağlıyor.

LG'den yeni nesil plazma TV teknolojisi...

LG Electronics IFA 2011'de plazma TV teknolojsindeki yeniliklerini de sergiliyor. LG'nin bu konudaki liderliğini de ön plana çıkaran teknolojiler arasında yer alan Photo Mode teknolojisi, fotoğrafları ve multimedya içeriği neredeyse orjinalinden ayırt edilemeyecek netlikte ekran üzerinde yeniden üretiyor. Sahip oldukları Photo Mode teknolojisi sayesinde yüzde 97 gibi alanındaki en yüksek netlik oranını sunan 50inç ve 60inç'lik LG PZ950 Plazma TV serisi, 2011 TIPA (Technical Image Press Association) Ödülleri'nde "En İyi Fotoğraf Gösteren TV" seçildi. LG'nin 50PZ550 plazma TV'si de ABD'nin en iyi tüketici dergisi tarafından gerçekleştirilen bir ankette ilk sıraya yerleşti. LG Plazma TV'ler ayrıca Dünya'nın ilk THX sertifikalı ekranları olma özelliğini de taşıyor.

LG SUPER LED MONITOR serisi, monitör teknolojisindeki son noktayı temsil ediyor

LG'nin geliştirdiği ve E91, E81, IPS5, E41 ve E11 modellerinden oluşan yeni SUPER LED MONITOR Serisi, monitör teknolojisindeki son noktayı temsil ediyor.

Yalnızca 7,2 mm derinliğiyle dünyanın en ince monitörlerinden olan E91, hem gösterişli bir tasarım sunuyor, hem de çok daha az yer kaplıyor. Parlak yüzeyi, monitöre her türlü ev dekorasyonuna uyum sağlayan zengin bir hava katıyor. Ayağın kavisli tasarımı ve seçkin metalik dokusu göz doldururken, LG'nin kenarsız ekran yapısı monitörün birinci sınıf görünümünü pekiştiriyor.

E91, 'EZ-cabling' (kolay kablo kullanımı) olarak adlandırılan yepyeni bir tasarımın avantajlarını sunuyor. Monitörün güç kaynağı ve bu kaynağı masaüstü bilgisayara bağlayan priz, çok daha derli toplu bir kurulum sunacak şekilde standın arkasına sokuluyor.

Gerçek parlaklık...

LG'nin SUPER+ Resolution çözünürlük teknolojisine sahip E81 monitörü, format yükseltme sırasında çözünürlüğün bozulmasını önlüyor. Monitör aynı zamanda, bulanık kenarları netleştirerek, koyu renkleri zenginleştiriyor ve daha canlı ve gerçekçi hale getiriyor. 10,000,000:1'in üzerinde bir kontrast oranı sunan SUPER+ Resolution teknolojisi, görüntülerin olağanüstü parlak ve gerçekçi olmasını sağlıyor. Zarif monitörün dış görünüşünü titanyum ve krom kaplamalar tamamlıyor.

Renkler oldukça canlı...

LG'nin IPS5 monitöründe, klasik izleme açısı kısıtlarını ortadan kaldırmak üzere, alışılageldik Bükümlü Nematik (TN) yerine, Düzlem İçi Geçiş (IPS) panoları kullanılıyor. IPS, hiçbir noktada renk kaymasına izin vermeyen izleme açılarıyla öne çıkıyor. Full HD görüntüleri mükemmel bir karşıtlıkla sunan IPS5'in yapımında hiçbir zararlı madde kullanılmıyor.

E41'de kullanılan Dinamik Güç Tasarrufu teknolojisi, görüntü kalitesinde azalma olmaksızın klasik LED monitörlerden yüzde 25 daha az enerji tüketimi sağlıyor.

Oyun deneyimi değişiyor

LG Electronics, Titreşimsiz Görüntü ve 2D'den 3D'ye dönüştürme özeliklerini barındıran DM50D ve D237IPS modellerinin yanı sıra, göz izleme teknolojisinden yararlanan dünyanın ilk gözlüksüz, paralaks bariyerli 3D monitörü D2000 ile oyun, film ve fotoğraflar için rakipsiz bir platform sağlıyor.

LG'nin FPR (Film Desenli Geciktirici) teknolojisinden yararlanan CINEMA 3D monitörleri, Avrupa kalite güvence kurumları TÜV ve Intertek'ten aldıkları "titreşimsiz" sertifikası ve daha az "parazit" ile öne çıkıyor. Kullanıcılar bu sayede başka 3D monitörleri izlerken hissettikleri baş dönmesi ve baş ağrısından kurtuluyor.

100 nit 3D parlaklığıyla, klasik 3D monitörlerin sağladığı parlaklığın iki katından fazlasını sağlayan LG CINEMA 3D monitörleri, uzun süre takıldığında bile son derece konforlu olan hafif gözlüklerle birlikte sunuluyor. Yeniden şarj gerektirmeyen ve son derece uygun fiyatla sunulan Cinema 3D gözlükler, tüm CINEMA 3D ürünleriyle kullanılabiliyor.

DM50D Personal CINEMA 3D monitör, ofiste çalışmak veya televizyon izlemek için gerekli tüm özellikleri barındırıyor. DM50D, HDMI bağlanabilirliği sayesinde bilgisayara bağlanmadan kullanılabiliyor. Ayrıca oyun konsolları, Blu-ray çalarlar veya video modemleri gibi 3D cihazlara da bağlantı sağlıyor. DM50D, hangi cihaza bağlanırsa bağlansın, son derece gelişmiş 2D/3D dönüştürme fonksiyonu aracılığıyla 3D içeriği sınırsız bir biçimde sunabiliyor.

D237IPS, alışılageldik Bükümlü Nematik panolar yerine Düzlem İçi Geçiş (IPS) panolarından yararlanarak, izleme açısını genişletip konforlu bir 3D izleme konumu sağlıyor. Panolar aynı zamanda, izleyicinin hangi açıdan izlerse izlesin, renk kayması olmamasını ve renk ve parlaklığın tutarlı olmasını sağlıyor.

D2000'deki 3D efekti, gözlüksüz paralaks bariyerli 3D teknolojisi ve bir monitördeki dünyanın ilk göz izleme özelliğinin bir araya gelmesiyle oluşturuluyor. Bugünün gözlüksüz 3D teknolojileri genellikle, izleyicinin üç boyutlu görüntüleri algılayabilmek üzere son derece kısıtlı bir açı ve mesafede durmasını gerektiriyor. Ancak D2000'de, izleyiciye çok daha fazla hareket özgürlüğü ve daha rahat bir izleme deneyimi sunuluyor. D2000'deki göz izleme özelliği, izleyicinin göz konumundaki değişiklikleri gerçek zamanlı olarak saptayan özel bir kamera aracılığıyla işlev görüyor. Monitör bu bilgiyi kullanarak izleyicinin açısını ve konumunu hesaplıyor ve en uygun 3D efektini sağlamak üzere ekrandaki görüntüyü ayarlıyor.

Kompakt ve çevreci bir eğlence merkezi: LG HW300Y

Kompakt ve çevreci bir eğlence merkezi: LG HW300Y

Kompakt ve çevreci bir eğlence merkezi: LG HW300Y Projektör

LG Electronics'in IFA'da tanıttığı taşınabilir WXGA LED projektör HW300Y, genişbant ve DLNA bağlanabilirliği sayesinde eğlenceyi her yere taşıyor. Net ve olağanüstü canlı/ parlak görüntüler üreten HW300Y'nin uzun ömürlü lambası, yaklaşık 20 yıl boyunca kullanılabiliyor.

HW300Y'nin genişbant fonksiyonu, HD filmler, AccuWeather ve en popüler sosyal paylaşım siteleri gibi yaygın olarak kullanılan birçok internet hizmetini doğrudan ekrana getiriyor.

Projektörün DLNA bağlantısı kullanıcıların cep telefonları, televizyonlar ve bilgisayarlar gibi DLNA uyumlu cihazlarında kayıtlı dijital içeriklerine kolay ve kablosuz olarak erişim sağlamalarına imkan tanıyor. HW300Y, kompakt tasarımı ve yalnızca 780 gramlık ağırlığıyla her yere kolayca taşınabiliyor. HW300Y, konu ister evde oyun oynamak olsun, ister ofiste sunum yapmak veya bahçede film göstermek olsun, 250 cm mesafeden 100 inç projeksiyon büyüklüğünde herhangi uygun bir alan üzerinde parlak, kaliteli görüntüler sunuyor.

Hareketten kaynaklanan bulanıklığı ve renk kırılmasını gideren LED aydınlatma, aynı zamanda, çoğu lambada bulunan civa ve diğer tehlikeli maddelerin hiçbirini içermiyor. Üstelik HW300Y'nin lambasının, günde dört saate kadar kullanıldığında ancak 20 yıl sonra değiştirilmesi gerekiyor.

HW300Y, USB bağlantısı aracılığıyla DivX formatındaki HD içeriklere ulaşıp oynatabiliyor; aynı zamanda kullanıcıların sunumlarını ve veri sayfalarını dosyalara dönüştürmeye gerek kalmadan gösterebilmelerine olanak tanıyor. Cihazın ses güçlendiricisi, dengeli bir ses çıkışı sağlamak üzere yayınlardaki farklı ses düzeylerini otomatik olarak ayarlarken, Real Quick On/Off (Hızlı Açma Kapama) düğmesi de projektörün açılır açılmaz beş saniye içerisinde tam güçle çalışmaya hazır duruma gelmesini sağlıyor.

LG'nin Yeni Ev Sinema Sistemi HX906TX CINEMA 3D SOUND tıpkı sinema salonundaki gibi gerçek 360º ses sunuyor

LG'nin yeni CINEMA 3D Sound Ev Sineması Sistemi HX906TX, 9.1 hoparlör sistemi ve yepyeni ses konfigürasyonu sayesinde, 360º (hem yatay, hem de dikey) ses sunuyor. HX906TX'in sesini oluşturan en önemli özellik, ev sinema sistemlerindeki klasik 5.1 kanala Dikey 3D Hoparlörlerin eklenmesiyle oluşan 9.1 hoparlör sistemi. HX906TX, optimize edilmiş çok yönlü bir ses sunan toplam 10 hoparlörüyle, günlük yaşamda arka plandaki belirsiz sesleri bile yakalamaya yetecek kadar güçlü üç boyutlu bir ses yaratıyor.

Tallboy hoparlör birimlerinin üzerine yerleştirilen Dikey 3D hoparlörler, sesi yukarı doğru iletip daha da güçlendirerek, dikey hacmin tamamen sesle dolmasını sağlıyor. Ayrıca, Dikey 3D Hoparlörlerin her birinin içerisinde yer alan 360º reflektörler sesi her yöne yansıtarak konser salonlarındaki gibi zengin bir akustik yaratıyor.

LG'nin benzersiz 3D efektli DSP algoritmasından yararlanan Ses Alanı Genişletme teknolojisi, yatay ses alanını daha da genişleterek, üç boyutlu 360º bir ses deneyimi oluşturmak için Dikey 3D Hoparlörlerle uyum içerisinde çalışıyor. Ses Alanı Genişletme özelliği, sesin en etkili noktasını (Tatlı Nokta) yayıyor; böylelikle izleyiciler, büyük gruplar halinde bile olsalar, kendilerini hep sesin tam ortasında hissediyor. Üstelik, 3D Ses Çözümleyici orijinal sesin karmaşık katmanlarını analiz ederek, boş alanlara ses ekliyor. Sonuç olarak ortaya daha ayrıntılı ve gerçekçi bir 3D ses çıkıyor.

HX906TX, birçok üstün özelliğinin yanı sıra, çarpıcı üç boyutlu görüntüleri 1,080p FULL HD olarak sunan 3D Blu-ray oynatma özelliği ile de öne çıkıyor. HX906TX'in 12-bit, 4,096 adım geçişli, net 3D görüntüler yaratan 3D Blu-ray çaları, sistemin üç boyutlu sesine görsel olarak da eşlik ediyor. HX906TX, LG'nin Akıllı Televizyon özelliklerini de barındırıyor. Birinci Sınıf İçerik, ailenin tamamına yönelik kapsamlı bir VOD hizmeti sağlarken LG Apps, televizyonlar için özel olarak tasarlanmış interaktif uygulamalar sunuyor. Ayrıca, kullanıcıların Android veya iPhone akıllı telefonlarını HX906TX'i yönetecek bir uzaktan kumanda haline getirebilmek için sadece bir uygulama indirmeleri yeterli oluyor.

HX906TX'in Wi-Fi Direct özelliği, kablosuz bağlantı noktasına gerek duymadan basit dosya paylaşımına olanak tanıyor. HX906TX, cep telefonları, tablet bilgisayarlar ve kişisel bilgisayarlar gibi DLNA sertifikalı dijital cihazlardaki her türlü içeriğe erişip bunları paylaşabilirken, tekli HDMI bağlantısı, kullanıcıların birinci sınıf ses verilerini tekli HDMI kablosuyla gönderip alabilmesine yarıyor.

Ayrıca, kayıttan çoklu çaldırma özelliği, HX906TX 'in MKV ve DivX HD de dahil olmak üzere çok çeşitli medya formatlarını desteklemesine olanak tanıyor. Gracenote Music ID, kullanıcının dinlediği müzikle ilgili sanatçı, parça ve albüm adları gibi bilgileri eşzamanlı olarak sağlıyor. Ayrıca bir iPhone/iPod yuvası, kullanıcıların kendi kişisel müzik kitaplıklarındaki müzikleri HX906TX'in zengin dijital sesinden dinleyebilmelerine olanak tanıyor.

LG'den Yepyeni Bir Plazma Deneyimi

LG'den Yepyeni Bir Plazma Deneyimi

Yazın, çizin, izleyin...
LG'den Yepyeni Bir Plazma Deneyimi

LG Pentouch Plazma TV

LG'nin geliştirdiği yeni dokunmatik ekranlı Plazma TV Pentouch, plazma televizyonlara yepyeni bir boyut kazandırıyor. İzleyenlerin özel bir kalem aracılığıyla TV üzerinde içerik yaratabildikleri Pentouch, kullanıcılarını gerçek bir eğlence deneyiminin içine davet ediyor.

LG'nin Plazma Görüntü Paneli (PDP) hücrelerinin kullanıldığı Pentouch'da kullanıcılar, Pentouch modunu uzaktan kumandalarındaki tek bir tuş aracılığıyla devreye sokabiliyor; kullanıcılar Pentouch modunda bilgisayarlarında oluşturdukları belgelere erişerek üzerinde çalışabiliyor, belgeleri düzenleyip ekranda hareket ettirebiliyor. Televizyon aynı anda iki kalemin kullanılmasına olanak tanıyor; piller ise televizyonun arkasında yer alan USB çıkışları aracılığıyla şarj edilebiliyor.

Kullanıcılar, doğrudan ekran üzerine resim yapabiliyor ve dosyaları ayrıca düzenlemek veya efektlerle süslemek üzere kaydedebiliyor, yarattıklarını basabiliyor. Pentouch ayrıca slayt gösterim özelliğini barındıran Galeri, Aile Takvimi ve kullanıcıların çalışmalarını süsleyebilmelerine olanak tanıyan Dijital Fotoğraf Çerçevesi fonksiyonlarını da barındırıyor. Pentouch televizyon aynı zamanda uygulama indirmek üzere internete de bağlanabiliyor.

LW980S - Özellikler
- CINEMA 3D
- Rahat, hafif gözlükler
- 2D/3D Dönüştürme
- Titreşimsiz Görüntü (Intertek / TÜV sertifikalı)
- Geniş İzleme Açısı /Esnek İzleme Konumları
- Smart TV
- Ismarlama 3D Video
- Dahili Wi-Fi Dongle
- Magic Motion Uzaktan Kumanda
- Birinci Sınıf İçerik
- Smart Share
- Web Tarayıcı, LG Apps
- Skype TM
- NANO FULL LED
- MCI 1000Hz
- Picture Wizard II (Emotional Picture)
- DivX Plus / HD
- Kablosuz AV Linki
- Infinite 3D Sound
- AV Modu
- LED Energy Saving (Enerji Tasarrufu)
Smart Energy Saving Plus (Akıllı Enerji Tasarrufu +)


LW540S - Özellikler:

- CINEMA 3D
- LED Plus
- MCI 600Hz
- Picture Wizard II (Emotional Picture)
- DivX Plus / HD
- Kablosuz AV Linki
- Infinite 3D Sound
- LED Energy Saving (Enerji Tasarrufu)
- Smart Energy Saving Plus (Akıllı Enerji Tasarrufu +)

HW300Y –Özellikler:
- Genişbant
- WXGA (1280 x 800)
- Kablosuz DLNA
- 300 ANSI-lümen
- LED Aydınlatma Kaynağı
- 0.45 inç DMD
- 2,000:1 Karşıtlık Oranı
- HD DivX
- Dosya Görüntüleyici
- HDMI Arayüz
- Dahili Ses (1W + 1W Stereo)
- Kompakt Tasarım (160 mm x 119,5 mm x 54 mm)
- Hafif (780 gram)
- Parlak siyah renk
- Kullanım ömrü: 30,000 saat
- Çevreci Teknoloji (Cıvasız)
- Aksesuarlar:
Taşıma Çantası, Wi-Fi Kilidi, Uzaktan Kumanda, Kompozit kabloya D-sub/RGB, Manuel (CD), RC Pil (AAA*2EA)

HX906TX - Özellikler:

- CINEMA 3D Ses Teknolojisi
- 9.1 Hoparlörler
- Dikey 3D Hoparlörler
- 360º Yansıtıcı
- Ses Alanı Genişletme
- 3D Ses Çözümleyici
- FULL HD 3D Blu-rayTM oynatma
- Minimal, Modern Tasarım
- LG Smart TV
- Birinci sınıf içerik
- LG Apps
- Multi Playback (Kayıttan çoklu oynatma)
- Wi-Fi Direct™ ve DLNA
- Ses Dönüş Kanalı
- Akıllı telefon aracılığıyla LG Uzaktan Kumanda
- Harici HDD Oynatma
- Gracenote Music ID
- iPhone/iPod çaldırma ve şarj özelliği

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları