Leoparın güvenlik duvarı cılız çıktı

Güvenlik firmasının yaptığı araştırmaya göre Leopard'ın güvenlik duvarı gerçek anlamda koruyamıyor.

Tiger daha mı güvenli

Tiger daha mı güvenli?Leopard'a yapılan eleştirilere bir yenisi daha eklendi. Heise Security adındaki firmanın iddiasına göre Leopard'ın güvenlik duvarı, firmanın yaptığı her testte sınıfta kalıyor. Hatta güvenlik duvarı varsayılan olarak etkinleştirilmemiş biçimde geliyor ve etkinleştirilse de gereken korumayı sağlayacak nitelikte olmuyor. En güvenli seçenek seçilse bile (tüm bağlantıların engellenmesi) işletim sistemi bazı servislerin internete erişimini kısıtlayamıyor. Firmanın belirttiği ve şaşırtıcı/kritik noktalardan biri ise güvenlik duvarı etkinleştirilmiş bir Tiger'dan yükseltme yapıldığında yeni sistemde güvenlik duvarı etkinleştirilmemiş olarak geliyor!

Yayımlanan bu makale ardından birçok güvenlik uzmanı Leopard'ın Tiger'dan daha güvenli olmadığını ve Apple'ın bu konuda acilen bir şeyler yapması gerektiğini vurguluyor.

CHIP Online'ın Yorumu:
Daha çiçeği burnunda bir işletim sistemi için böyle bir hatanın söz konusu olması ister istemez Apple'ın bu işletim sistemini aceleye getirdiği düşüncesini güçlendiriyor. Umarız Apple en kısa zamanda bu güvenlik sorununa bir çözüm bulur.

Okuyucu Yorumları