Larrabee: Intel'in GPU'sunun kaderi ne olacak

Intel'in şaşırtan kararı dev şirketin artık pes ettiği anlamına gelmiyor: İşte bir sonraki adım...

Intel'in yeni hamlesi!

Birkaç gün önce Intel'in tüketici piyasası için geliştirdiği Larrabee projesinin sona erdirildiği açıklanmıştı. Firma buna rağmen grafik sektörüne yatırım yapmaya devam etmek ve 2010'da çıkaracağı ürünlere dair bilgiler yayımlamak istiyor.

Güncel bilgilere göre Intel, 2009'da da olduğu gibi 2010'da da bütçesini grafik geliştirmeye ayırmak istiyor. Bunun Larrabee mi yoksa benzer bir türev mi olacağı henüz kesinleşmiş değil. Yonga üreticisi Larrabee'nin yanında masaüstü ve notebook anakartları için tümleşik ekran kartları da üretiyor. İddialara göre önümüzdeki sene geliştirmelerle ilgili yeni bilgiler yayımlanacak.

Kısa bir süre önce Intel, tüketici pazarı için harici bir ekran kartı geliştirilmesini şimdilik durdurduğunu açıkladı. Geliştirme sırasında düzeltilemeyecek problemlerin ortaya çıktığı ve ilk örnek kartların performansının AMD ve Nvidia ile rekabet etmeye yetmemesi Larrabee'nin iptal edilmesine sebep olarak gösteriliyor. Fakat Intel'in doğruladığına göre "Larrabee 2" üzerinde çoktan çalışılmaya başlandı. Kart, enerji tüketimi konusunda tutumlu 32-nm tekniğine göre üretilecek ve yine harici ekran kartı olarak piyasaya sürülecek.

Okuyucu Yorumları