Ortalama internet kullanıcıları Google'da arama yapmak ve bir internet sitesine giriş yapmak arasındaki farkı bilirler. Fakat Google pek çok kullanıcı için sadece bir arama motor değil, internetin ta kendisi. Öyle ki bazı kullanıcılar adresini bildikleri sitelere bile adres çubuğuna URL yazarak değil, www ile başlayan adresi Google'ın arama çubuğuna yazarak erişmeyi tercih ediyorlar.
Google arama sonuçlarında meydana gelen ufak bir değişiklik ise binlerce kullanıcının yolunu şaşırmasına neden olabiliyor. Geçtiğimiz günlerde RWW adlı internet sitesi Facebook'un AOL ile iş birliğine gittiğine dair bir haber yaptı. Bu haberin başlığında ise Facebook ve "giriş" kelimesinin İngilizce karşılığı olan "Login" sözcüğü yer alıyordu. Haber çok popüler hale geldi ve bir süre sonra Google aramalarında "Facebook Login", yani "Facebook Giriş" yazıldığında ilk sonuç olarak çıkmaya başladı.
Açın Facebook'un önünü!
Facebook'a Google'a yazdıkları bu kelimeler ile erişmeye alışmış binlerce kullanıcı ise siteye girebilmek için Google'ın ilk sonucuna, açıklamasına bakmadan tıkladılar. Karşılarına bambaşka bir site çıktığında ise tarayıcının geri tuşuna basarak arama sonuçlarına dönmek yerine, yazının altına sitem dolu yorumlarını yazmayı tercih ettiler.
İşte makaleye yapılan yorumlardan bazıları:
"Peki tamam ama Facebook'a nereden gireceğim??"
"Yeni Facebook çok kötü olmuş. Bırakın da gireyim!"
"Eski Facebook'u geri istiyorum. Bu hali çok kötü olmuş!"
"Tek istediğim Facebook'a giriş yapmak. Hem bu kırmızı renk de nerden çıktı???"
"Eğer içeri girebilirsem Facebook hesabımı sileceğim! Bu çok kötü! Eğer Facebook eskiye dönmezse çok kullanıcı kaybedeceksiniz. Yorumlara bir baksanıza kimse bunu sevmedi!!!!!"
RWW sitesi yetkilileri ise duruma müdahale etmek zorunda kaldılar ve ilgili haberin başına şu açıklamayı eklediler:
"Google'dan gelen sevgili ziyaretçi. Bu site Facebook değil. Bu site Facebook ve benzeri siteler hakkında haberler yayınlayan bir internet sitesi. Facebook'a erişmek için tarayıcınızın adres satırına facebook.com yazın veya Google'a "facebook" yazdıktan sonra ilk sonuca tıklayın. Daha sonrasında Facebook'u sık kullanılan sitelere eklemenizi tavsiye ederiz".