Kulaklık girişini iptal edenlere inat, bu telefonda iki kulaklık girişi birden var

Moondrop, müzik tutkunlarına özel tasarladığı MIAD 01 akıllı telefonunu duyurdu. Telefon, 3,5 mm ve 4,4 mm olmak üzere 2 ayrı kulaklık girişine sahip ve HiFi ses sunabiliyor.

Kulaklık girişini iptal edenlere inat, bu telefonda iki kulaklık girişi birden var

Bazı kullanıcılar her ne kadar hala kablolu kulaklıkları tercih etse de, son 10 yıldır kulaklık girişleri yavaş yavaş hayatımızdan çıkıyor. Öyle ki, Apple iPad Air ve iPad Pro'nun son versiyonlarıyla birlikte kulaklık girişine sahip Apple tabletleri tamamen tarihe gömdü.

Ancak görünüşe göre, kablolu kulaklık kullanmak isteyenler için hala bazı markalar çalışmaya devam ediyor. Ünlü ses cihazı üreticisi Moondrop, 2 kulaklık girişine sahip olan ve özel olarak tasarlanmış yeni bir telefonu duyurdu.

Adı Moondrop MIAD 01 olan telefon, tasarımsal açıdan NASA görevlerinde kullanılan bir cihaz gibi duruyor. 399 dolarlık MIAD 01, HiFi sesin yanı sıra daha 3,5 mm ve 4,4 mm olmak üzere iki adet kulaklık jakı içeriyor. Kulaklığın büyük olan bağlantı noktası 4 VRM'yi destekliyor.

MIAD 01, ayrı bir LDO güç kaynağına sahip 6 katmanlı altın kaplamalı bir ses devresine sahip. Ayrıca kendi özel Cirrus Logic Master ses dönüştürücüsüne ve ses katmanını telefonun geri kalanından ayıran ekstra bir korumaya sahip. Bununla birlikte cihaz, 2 TB'a kadar ek depolama alanı desteğiyle geliyor.

Telefonun normalde harici bir HiFi oynatıcı veya ses kod çözücü kullanan kişiler için hepsi bir arada bir paket sunması bekleniyor.

MIAD 01, ses yeteneklerinin dışında orta sınıf bir telefonun özelliklerini taşıyor. 6,7 inç OLED ekranı, 120Hz yenileme hızına FHD çözünürlüğe sahip. Ayrıca gücünü MediaTek Dimensity 7050'den alıyor. Bilmeyenler için bu CPU, geçen yıl piyasaya sürülen 8 çekirdekli bir yonga seti.

Moondrop, telefonun 5.000 mAh pili ile 2 günlük kullanım ömrü sunduğunu iddia ediyor. Depolama tarafında ise 256 GB'lık bir alan ve 12 GB RAM bulunuyor. Öte yandan telefonun kendi uzamsal ses algoritmalarının yanı sıra yerleşik bir çevrimiçi etkileşimli dijital sinyal işlemeye sahip olduğu belirtiliyor.