Kudo Tsunoda konuştu

Çıkmasına çok kısa bir süre kalan Kinect, FPS oyuncularına farklı bir deneyim yaşatacak

Kinect için FPS!

Microsoft'un uzun zamandır üzerinde çalıştığı Kinect yakın zamanda piyasada olacak. Bu yeni cihazın beraberinde getirecekleri konusundaysa, Kinect sözcüsü Kudo Tsunoda; "Artık çok az insan bilgisayarda FPS tarzı oyunlar oynuyor, konsollarsa aldı başını gitti." Yeni teknolojilerin o ya da bu şekilde hayatlarımıza girdiğine değindi.

"Halo, FPS türünü konsollara özel bir tasarım ve oynanabilirlik sunarak çok büyük bir devrim gerçekleştirdi. Bunun sonucundaysa konsollara özel FPS oyunlar boy gösterdi ve artık konsollarda, bilgisayarlara göre daha çok FPS oyun oynanıyor." diyen Tsunoda açıklamalarına Kinect ile hali hazırda konsollarda oynanan oyunları kıyaslayarak devam etti. "İnsanlar, Kinect için söylediklerini yıllar önce konsollar içinde söylemişlerdi. Bu oyunlar asla konsolda oynanmaz, herhangi bir FPS oyununu konsolda oynarsanız eğlenmezsiniz gibi tabirler hep olmuştu. Fakat gelin görün ki işler değişti. Kinect'te benzeri bir yol üzerinden geçecek ve her şey çok daha farklı olacak."

Kinect için yapılacak olan oyunlarla beraber çıtayı yükseltmesi beklenen Microsot'un bu yenilikçi tasarımı, 4 Kasım tarihinde Kuzey Amerika'da ve 10 Kasım'da da Avrupa'da piyasaya çıkacak.

Okuyucu Yorumları