Krizde iş ararken bunlara dikkat edin

Bilgi Teknolojileri Sektöründe iş bulmak ancak kendinizi farklı kılabilmekten geçiyor.

Krizde nasıl iş aranır?

İçinde bulunduğumuz krizden en çok etkilenen sektörlerden biri olan Bilgi Teknolojileri Sektöründe iş bulmak ancak kendinizi farklı kılabilmekten geçiyor. Bazı firmalar krizde küçülmelere, şube ve ofislerini kapatmaya yönelirken bazı firmalar da krizi kalifiye elemanları bünyelerine katabilme fırsatı olarak görüyor. Gözlemlediğimiz kriterse yetkinlik. Yetkinlik içerisinde bir çok konuya hakim olabilmenin yanında uzmanlaşmış ve bu uzmanlıklarını sertifikasyonlarla belgelendirmeyi içeriyor.

Niye Sertifikasyon
İşlerin nispeten daha az yoğun olduğu kriz dönemlerinde eğitime önem veren firmalar elemanlarını sertifikasyonlu eğitimlere göndererek mevcut birimlerini kuvvetlendiriyor. Öte yandan bilgi teknolojileri sektöründeki entegratör firmalar da kamu ve özel sektöre sundukları çözümlerde farklılık katabilmek için elemanlarının yetkinliklerini ve sertifikasyonlarını ön plana çıkartıyor. Hatta çoğu zaman işin alınabilmesi için sertifikasyon zorunluluk hale getiriliyor. Firmalar için mevcut personeli eğitmek zaman ve bütçe gerektirdiği için bireysel olarak sahip olduğunuz sertifikasyon size iş bulmada büyük avantaj sağlıyabiliyor.

Sosyal çevrenin önemi

Sosyal çevrenin önemi

İş ararken takip edilen kariyer siteleri ve İK ekleri yanısıra sosyal çevreniz çok önem taşıyor. Bilişim sektöründe bir çok dernekde yer alarak çevre edinmeniz, güncel iş fırsatlarından haberdar olabilmek için sektör çalışanları ile iletişim halinde olmanızı sağlar. Böylelikle Kurum ve firma yapıları hakkında bilgi alarak zaman kaybetmeden doğru yeri seçmenizi kolaylaştırır. Derneklerin sosyal etkinliklerdeki faaliyetlerde yer alarak kendinizi tanıtma şansı yakalayabilrisiniz. Bu faaliyetler esnasında kuracağınız ilişkiler size referans olarak dönecektir.

CV'nizde referansınız yoksa
Referansınız olmadığı durumlarda ise CV'nizde yer alan ve diğerlerinde bulunmayan farklılıklar olmalıdır. İK biriminin elemelerinden geçerek karar mercisine kadar ulaşabilmeniz, tecrübe yanısıra sahip olduğunuz belgelendirilmiş uzmanlıklarla sağlanacaktır. Fark yaratabildiğiniz sürece tercih edileceksiniz.

Volkan TURHAN

Okuyucu Yorumları