Kripto Para Piyasası Yeniden 1 Trilyonluk Hacme Döndü

Kripto para piyasası yaşanan düşüş sonrası yeniden 1 trilyon doları aştı

Kripto Para Piyasası Yeniden 1 Trilyonluk Hacme Döndü

Kripto para piyasaları oldukça zor bir ay geçirdi. Birçok şirketin iflas bayrağını çekmek zorunda kaldığı zor piyasa koşullarında birçok proje de faaliyetlerini askıya almıştı. Bitcoin‘in (BTC) 20.000 dolar bandının altına sık sık inmesi ve altcoin’lerin de bundan etkilenmesi, kripto para piyasa değerinin 817 milyar dolara kadar gerilmesine neden oldu. Ancak son yaşanan yükselişler ile birlikte piyasalar yeniden 1 trilyon doları aştı.

Kripto para piyasası son 1 aç içerisinde oldukça kötü bir performans göstermiş ve 817 milyar dolar seviyesine kadar gerilemişti. Terra LUNA çöküşü sonrası daha da tetiklenen düşüşler, ardı ardına gelen negatif gelişmeler ile birleştiğinde hem lider kripto Bitcoin’in (BTC) fiyatında düşüşler yaşanmış, hem de piyasalar oldukça düşmüştü. Son olarak piyasalar gün içerisinde yüzde 4.2 artarak 1 trilyon doları aştı.

Kripto para piyasalarında yaşanan son yükseliş, bir süredir sıkışan piyasaların bir etkisi olarak görülüyor. Özellike geçtiğimiz 3 ay içerisinde 20.000 dolar bandında tabiri caizce çivilenen Bitcoin (BTC), 22.000 doları aşarken piyasalar da bundan önemli ölçüde etkilendi.

Bu haber Chip Online ve BTCHaber işbirliği ile hazırlanmıştır.