Kripto Lending Projesi Celcius Para Çekim İşlemlerini Durdurdu

Kripto para piyasalarında yaşanan son düşüş, kripto lending projesi Celsius'u etkiledi. Proje çekim işlemlerini askıya aldı.

Kripto Lending Projesi Celcius Para Çekim İşlemlerini Durdurdu

Kripto para piyasaları son günlerde oldukça kötü bir performans sergiliyor. Lider kripto Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) başta olmak üzere birçok kripto paranın düşmesi, piyasalara oldukça kötü yansıdı. Öyle ki kripto para piyasası uzun bir sürenin ardından ilk defa 1 trilyon doların altına geriledi. Bitcoin ise Ocak 2021'den bu yana ilk defa 24.000 dolar bandına kadar çekildi. Bunun üzerine kripto lending hizmeti sunana Celsius, ani düşüş sebebiyle çekim işlemlerini askıya aldığını açıkladı.

Celsius'un açıklamasından sonra Bitcoin'deki düşüş daha da hızlanarak 18 ayın en düşük seviyesi olan 23.300 dolara kadar sürdü. Bunun yanında eskiden lider katili olarak anılan Ethereum (ETH ) ise yüzde 18 kadar düşerek Ocak 2021'den bu yana en düşük seviyesi olan 1.176 dolara kadar düştü.

Celcius Çekim İşlemlerini Neden Askıya Aldı?

Celsius protokolü ana mantık olarak platformuna kripto para yatıran müşterilere, belirli oranlara ile faiz getiren ürünler sunuyor. Bu getirileri sağlamak için ise kripto para birimleri ödünç vererek (lending) aktif kullanım sağlıyor. Ancak kripto para piyasalarında yaşanan son düşüş, lending işlemlerinin dengesizleşmesine ve sistemin aksamasına neden oldu. Müşterilerine yıllık olarak yüzde 18.6'ya varan getiri garantisi veren platform, yaşanan düşüş sebebiyle sistemlerini güvence altına almak zorunda kaldı.

Askıya alma sonrası proje, likiditeyi ve operasyonları istikrara kavuşturmak ve korumak için adımlar atarken hesaplar arası transferlerin yanı sıra para çekme işlemlerini de dondurduğunu açıkladı.

Bu haber CHIP Online ve BTCHaber iş birliği ile hazırlanmıştır.