Kripto Borsalarına ‘Yaptırımları Delme’ Suçlaması

Kripto para borsaları Huobi ve KuCoin‘in Rusya'ya uygulanan yaptırımları deldiği iddia edildi.

Kripto Borsalarına ‘Yaptırımları Delme’ Suçlaması

Kripto para borsalarının Rusya yaptırımlarını ihlal ettiği iddia edildi. Dijital varlık veri analizi şirketi Inca Digital‘in raporuna göre iki büyük kripto para borsası, yaptırım uygulanan Rus bankalarının müşterilerine platformlarında işlem yapmasına izin veriyor. Raporda küresel kripto borsaları Huobi ve KuCoin‘in Sberbank gibi yaptırım uygulanan Rus bankalarının verdiği banka kartları ile kripto ticaretine olanak tanıdığı belirtildi.

Bloomberg’de yer alan habere göre Inca Digital İcra Kurulu Başkanı Adam Zarazinski, işlemlerin genellikle Tether ile yapıldığını bildirdi. Zarazinski, iki borsanın Rus bankalarına müsaade etmesinin ise ABD ve Avrupa yaptırımlarının ihlali olabileceğini ifade etti. Zarazinski, “Tether, Ruslar tarafından ülkeden para taşımak için sıklıkla kullanılıyor. Bu iki borsa tarafından özellikle yaptırım uygulanan Rus bankalarına kripto bankacılık hizmetleri sağlamak için kesinlikle kullanılıyor” ifadelerini kullandı.

Raporda Binance’in rubleyi kripto paraya dönüştürmek için çeşitli yöntemler sunduğu da belirtildi. Rapora göre Binance, Rus vatandaşlarına 10 bin dolara kadar ‘müşteri tanıma protokolü’ uygulamıyor. Diğer yandan haberde Huobi, Kucoin ve Teher yetkililerin soruları yanıtsız bıraktığı belirtildi. Binance’in yaptırımlardan sorumlu yetkilisi Chagri Poyraz ise AB’nin kripto yaptırımlarını uygulayan ilk büyük borsa olduklarını ifade etti. 62 kripto borsasının incelendiği raporun yakın zamanda kamuoyuna açılması bekleniyor.

Bu haber Chip Online ve BTCHaber iş birliği ile hazırlanmıştır.