Kötü çalışan Netflix uygulamasına çözüm: Uygulamayı kullanmamak

Netflix uygulamasının Meta Quest 3'lerde sorunlu bir deneyim yaşatması nedeniyle, kullanıcılara yeni bir çözüm sunuldu. Artık izleyiciler, Netflix'i Quest 3 web tarayıcısında kullanarak yüksek çözünürlükte dizi ve filmler izleyebilecek.

Kötü çalışan Netflix uygulamasına çözüm: Uygulamayı kullanmamak

Meta Quest 3'teki Netflix uygulamasının ne kadar kötü çalıştığı herkes tarafından bilinen bir gerçek. Uygulamada düşük çözünürlüklü videolar neredeyse hiç çalışmıyor ve optimizasyon zayıf. Ancak bunun farkında olan Meta ve Netflix'in, Netflix VR deneyimini geliştirmek için yeni bir fikri var.

Buna göre Netflix uygulamasını artık kullanmamanıza gerek kalmayacak. Zira önümüzdeki günlerde Netflix'i Quest 3 web tarayıcısında başlatarak dizi ve filmlerin keyfini yüksek çözünürlükte çıkarabileceksiniz. Yapılan açıklamada, tıpkı diğer tarayıcı tabanlı VR deneyimlerinde olduğu gibi izlediğiniz içeriğin keyfini düz bir 2D ekranda veya kavisli bir ekrandan oluşan bir tiyatro görünümünde çıkarabileceğiniz belirtiliyor.

Şu anda Quest 3'te özel uygulamalar arasında yayın hizmetlerinden çok azı var ve Netflix gibi olanlar da pek kullanışlı değil. Öte yandan Apple Vision Pro, 3D videoları doğrudan başlığa aktaran Disney Plus uygulaması da dahil olmak üzere harika video akış hizmetleriyle dolu.

Netflix'in çözümü tam olarak aynı seviyede olmasa da iyi bir başlangıç ve diğer video platformları için de yakında güncelleme geleceğinin bir işareti olabilir.