Korsanlar gururla sunar: Pirate Google Bay

Bu yeni site ortalığı çok karıştıracak: The Pirate Bay değil; The Pirate Google...

Google korsan oldu!

Telif hakları savunucuları korsanlara karşı son zamanların en büyük savaşını açmış durumdalar. Hatta tüm beklentilere rağmen İsveç'te büyük bir zafer elde ettiler bile. Fakat dosya paylaşımcıların pes etmeye niyetleri yok. Telif hakları savunucuları ve mahkemeler onların ellerindeki imkanları aldıkça onlar da yeni çözümler üretmeyi sürdürüyorlar. Korsanların son geliştirdikleri özel Google arama sayfası ise bunun en son ispatı.

Google'da istediğiniz kriterlere göre kendi özel arama motorunuzu yapabilme imkanını kullanan korsanlar, The Pirate Google adını verdikleri bir arama sayfası oluşturdular. Bu sayfa Google üzerinden torrent dosyalarına en kolay yoldan erişmeyi sağlıyor. Her ne kadar son derece basit bir yöntem olsa da, hem torrent'e erişimi kolaylaştırmak, hem de bir anlamda Google'ı da konuya dahil etmek açısından önemli bir girişim. Siteyi hazırlayanlar, bu sayede Google'ın da Pirate Bay ile aynı işlevi gördüğünü ispatlamak istiyorlar. Hatta logoda da bu yüzden Google renkleri kullanılmış durumda.

Normal şartlarda bundan bir sonraki adım, telif hakları savunucularının Google'a dava açması olabilir. Ama buna kalkışmaları zor görünüyor.

Siteye buradan ulaşabilirsiniz...

Okuyucu Yorumları