Korsanın faturası tüketiciye patladı!

Korsan downloadların maliyeti, internet kullanıcılarının faturalarına ekleniyor! İşte şok karar...

Korsanın faturası tüketiciye!

İngiltere'deki geniş bant internet kullanıcıları, online korsanlığın bedeli olarak 500 milyon pound yani yaklaşık 1.5 milyon Türk Lirası ödüyor.

Times gazetesinin haberine göre bu masraf kullanıcı başına yıllık 25 pound yani 75 TL oluyor. Yani her kullanıcı, bu miktarı her yıl ekstradan ödemek zorunda.

İngiliz bakanlar, Dijital Ekonomi yasasını onayladı. İnternet servis sağlayıcıların maliyetleri bu yeni yasayla birlikte artıyor. ISP'ler kullanıcıları uyarmak, korsan download yapmayı durdurmayanların bağlantısını yavaşlatmak ya da kesmekle yükümlü. İşte bu maliyetler, sonuçta kullanıcılara patlıyor.

Korsana karşı alınan bu önlemler müzik ve film endüstrisinin yıllık satışlarında 1.7 milyar sterlin artış sağlayacak. Devlet de bunun üzerinden 350 milyon pound ek vergi geliri elde edecek.

İşte hükümet sözcüsünün açıklaması

İşte hükümet sözcüsünün açıklaması
Müzik ve film endüstrisini kurtarmanın maliyeti internet kullanıcılara patladı

Carphone Warehouse'dan Charles Dunstone "Genişbant internet kullanıcıları müzik endüstrisini kurtarmak zorunda bırakılmamalı. Eğer bu işten para kazanacaklarsa, maliyetini de onlar yüklenmeli, tüketiciler değil" diyor.

Hükümet yetkilisi bir sözcü, bu kararın ülkeye kazandırdıklarının, masrafından daha büyük olduğunu belirtti.

Dünya çapında internet kullanıcılarının isteği ise daha hızlı genişbant interneti sınırsız ve daha ucuza kullanmak. Müzik ya da sinema endüstrisinin de iş modelini internet çağına uygun hale getirmesi, uygun fiyatlarla ürün sunması arzu ediliyor.

Günümüzde tüketiciler müzik CD'sine ya da film DVD'sine eskisi gibi büyük paralar ödemek istemiyor. Ancak İngiliz hükümetinin bu kararı, eğlence endüstrisinin korsana karşı çekici alternatifler sunmasını ve çağa uygun bir değişim geçirmesini sekteye uğratacak gibi görünüyor.

Okuyucu Yorumları