Korsana saldırmayın, birlikte çalışın...

Yazılım korsanlarına saldıracağınıza birlikte çalışın: İşte korsana karşı en ilginç çözüm önerisi...

Korsana farklı yaklaşım

Bir iPhone uygulaması olan iCombat'in yazılımcısı, yazılım korsanları hakkında ilginç bir sonuca vardı: Korsanlarla ortak çalışmak, onlara karşı gelmeye çalışmaktan çok daha etkili.

Atari'nin "Combat" oyununun bir benzeri olan iCombat, Apple Store'a çıktıktan hemen sonra korsan kullanıcıların sayısı, parasını verip satın alan kullanıcıların beş katıydı. Ama yazılımcısı Miguel Sanchez-Grice yazılımına güvenlik önlemleri ekleyip kırılmasını engellemek yerine oyunun içine ufak bir ekleme yapıp beşinci kademeye gelen korsan kullanıcıları kendi sitesindeki gizli bir sayfaya yönlendirmeyi seçti. Sayfadaki notta ise oyunun geliştirilmeye devam etmesi için kullanıcıların oyunu satın almaları gerektiğini yazılıydı.

CHIP Online yorumu:Aslında Sanchez-Grice'in yaptığı oldukça mantıklı. Bu, korsan yazılım kullananların uygulamasını satın almaları için yapabileceği en doğru adım. Çünkü korsan yazılım kullananların çoğu zaten bir yazılım için para ödemeyi hiç düşünmüyor, yani aslında onlardan para kazanması pek olası değil. Eğer yazılım kırılamıyorsa da korsanlar zaten onu kullanmıyor.

Belki bazıları da Miguel Sanchez-Grice'in yaptıklarından ders alıp sorunun üzerine atılıp sanki yok edebilecekmiş gibi saldırmak yerine sorunu aşmaya çalışırlar.

Okuyucu Yorumları