Korsan yazılım kullanmanın sonu!

Korsan yazılıma karşı mücadele eden BSA, hangi firmaya 280.000 YTL karşılığı ceza kesti?

Korsan yazılıma büyük ceza

Business Software Alliance veya daha iyi bildiğimiz adıyla BSA, dünyanın pek çok ülkesinde lisanssız yazılım kullanan kişi ve kurumlara karşı verdiği mücadelesi ile tanınıyor. Ülkemizde de faaliyetlerini sürdüren kurum, İskoçya'da bir firmadaki 100'den fazla bilgisayarda lisanssız yazılım kullanıldığını tespit etti...

Lisanssız yazılım nedeniyle ceza alan John R. Weir isimli şirketin yetkilileri, BSA'nın açıkladığı 280.000 YTL tutarındaki cezanın doğru olmadığını, kesilen cezanın yaklaşık 60.000 YTL karşılığı olduğunu iddia ettiler. Yetkililer, diğer yandan "Artık sahip olduğumuz yazılım lisanslarını güncel tutmanın ve bilgisayarlarımızın tarihi geçmiş lisanslar nedeniyle karşı karşıya olduğu güvenlik tehditleri konusunda daha bilinçliyiz" diye konuştu.

CHIP Online yorumu:
Bu ceza, korsan yazılım kullanmanın, özellikle şirketler için ne kadar büyük bir zarar oluşturabileceğinin en güzel kanıtlarından biri. Her ne kadar yazılımların pahalı olduğunda şikayet etsek de, korsan kullanmanın sonu, şikayet ettiğimiz rakamların çok daha ötesine geçebiliyor.

Okuyucu Yorumları