Kıyamet günü yaklaşıyor mu?

Bilim adamları, Kıyamet Günü Saati'ni bugün değiştiriyor: Peki ama nedir bu saat, ne anlama geliyor?

Kıyamet günü yaklaşıyor mu?

Güncelleme: Son yıllarda yaşanan küresel gelişmeleri nispeten "olumlu" bulan bilim adamları, "Kıyamet Günü Saati"ni bir dakika geri aldı.

Chicago Üniversitesi'nde Bulletin of the Atomic Scientists (BAS) dergisinin yöneticileri tarafından 1947'de yaratılan ve gece yarısının insanlığın sonunu temsil ettiği sembolik saat, New York'ta düzenlenen törenle 1 dakika geri alınarak 23:54'e getirildi.


Chicago Üniversitesi'nde Bulletin of the Atomic Scientists (BAS) dergisinin yöneticileri tarafından 1947'de tasarlanan sembolik saatte "gece yarısı" insanlığın sonunu temsil ediyor.

En son 2007 yılında, dünya genelinde nükleer silahlanmanın önüne geçilememesi ve küresel ısınma tehdidin artması sonucu iki dakika ileri alınan saat şu an gece yarısına beş kalayı (23:55) gösteriyor.

Toplamda 18 kez yeniden ayarlanan saat, 1947'de tasarlandığında gece yarısına yedi kalayı gösteriyordu. "Kıyamet"e en çok 1953'te ABD ve Sovyetler Birliği arasındaki Soğuk Savaş kızıştığında iki dakikayla yaklaşılmıştı.

Peki bugün saat 17'de ne olacak?

Peki bugün saat 17'de ne olacak?
Nükleer silahlar- iklim ve dahası

ABD ve Rusya'nın 1991'de Stratejik Silahların Azaltılması Anlaşması'nı (START 1) imzalamasından sonra bilim adamları saati 17 dakika geri almış, böylece Dünya "kıyamet"ten en uzak zaman dilimine girmişti.

Saatin ayarlanmasından sorumlu heyette, ünlü fizikçi Stephen Hawking ve 18 Nobel ödüllü bilim adamı da bulunuyor. Şu an saatin geri mi, ileri mi alıncağı henüz belli değil; bunu saat 17'de birlikte göreceğiz. Ama tahminler, saatin 1 ya da 2 dakika ileri alınacağı yönünde.

Saatte değişikliğe yol açan faktörler arasında nükleer silahların azaltılmasına yönelik uluslararası müzakereler, nükleer silahlanmadaki artış, nükleer terörizm tehditleri ve iklim değişikliği bulunduğu belirtildi.

Bu ilginç olayı canlı izlemek için, saat 17'de şu adresi ziyaret edebilirsiniz.

chip.com.tr - Hurriyet

Okuyucu Yorumları