Kitaplara ulaşmak daha kolay olacak!

Microsoft telif haklarını koruyarak kitapları yayınlamak için yazarlarından izin aldı.

Microsoft'tan Atak!

Microsoft kitap arama motoru Live Search Book sistemini geliştirmek ve zenginleştirmek adına Cambridge University Pres ve McGraw Hill gibi çok büyük yayıncılarla anlaşmaya vardı.

Amaç telif haklarını koruyarak, yayıncılardan alınan izinle kitapları dijital ortama aktarmak. Şu an için sayısal bir değer verilmese de birçok ünlü yayınevi ile anlaşıldığı biliniyor. Rakip tabi ki büyük üniversiteler ve kütüphaneleri ile anlaşan Google.

CHIP Online'ın Yorumu: İşin aslı herkes kendi tarafını seçti. Microsoft kendini popüler yönlere ilerletirken Google daha akademik bir kitleye hitap çabasında. Ancak bize göre uzun vadeyi beklemeden göreceğimiz zafer Google'a ait olacak. Zira araştırma hizmetlerine çok büyük kolaylık sağlayan Google'ın üniversite araştırma sistemi, çok büyük ve uzak kütüphaneleri parmaklarınızın ucuna getiriyor. Kitapçıdan kitap almakla kütüphaneden kaynak araştırmak arasındaki zorluk farkı, gençlerin bilişim alanındaki tartışılmaz yüksek oranı ve birçok neden Google'ı rakibi Microsoft karşısında çok daha önemli bir mevkiye oturtuyor. Naçizane görüşümüz, Microsoft'un takip eden taraf olmak yerine tarihine yakışır bir şekilde yol açan, yol gösteren taraf olması gerekiyor. Zira bu gidişle Microsoft'un üstün olduğu tek konu işletim sistemi olarak kalacak ki onun da ne kadar süreceği bilinmez.

Okuyucu Yorumları