KIOXIA, Yüksek Kapasiteli 2 TB QLC Flash Belleğini Tanıttı

KIOXIA, yeni BiCS FLASHTM Teknolojisi ile ürettiği 2 TB kapasitedeki QLC Flash Belleğini duyurdu. İşte özellikleri...

KIOXIA, Yüksek Kapasiteli 2 TB QLC Flash Belleğini Tanıttı

KIOXIA Europe GmbH, bugün 8. nesil BiCS FLASH TM 3D flash bellek teknolojisine sahip 2 TB Quad-Level-Cell (QLC) bellek cihazlarının numune sevkiyatlarına başladığını duyurdu.

KIOXIA, en son BiCS FLASHTM teknolojisi sayesinde hafıza kalıbının hem dikey hem de yanal ölçeklendirilmesini sağladığını belirtiyor. Şirket ayrıca, daha yüksek yoğunluklu cihazların tasarlanmasını ve 3.6Gbps hızında CBA (Doğrudan Diziye Bağlı CMOS) teknolojisini hayata geçirdi.

Açıklanana göre 2 TB QLC, KIOXIA'nın ürünlerindeki en yüksek kapasite olan mevcut beşinci nesil QLC cihazından yaklaşık 2,3 kat daha yüksek bit yoğunluğu ve yaklaşık yüzde 70 daha yüksek yazma gücü verimliliğibe sahip. Tek bir bellek paketinde 16 kalıplı yığma mimarisiyle, QLC cihazı 4 TB kapasiteye ulaşıyor.

Depolama teknolojisi ve hizmetlerini sunan Pure Storage, Inc. şirketinin CEO'su Charles Giancarlo, KIOXIA'nın şirketin platformu için geliştirdiği son teknolojinin önemine şöyle vurgu yapıyor: "KIOXIA ile uzun süredir devam eden bir ilişkimiz var ve tamamen flash depolama çözümlerimizin performansını ve verimliliğini artırmak için sekizinci nesil BiCS FLASH™ 2 TB QLC flash bellek ürünlerini kullanmaktan mutluluk duyuyoruz. Pure'un birleşik tamamen flash veri depolama platformu, yapay zekanın zorlu ihtiyaçlarının yanı sıra yedekleme amaçlı depolamanın agresif maliyetlerini de karşılayabilecek niteliktedir. KIOXIA teknolojisi ile desteklenen Pure Storage, müşterilerimize olağanüstü bir değer katarak eşsiz performans, güç verimliliği ve güvenilirlik sunmaya devam edecek."

KIOXIA Baş Teknoloji Sorumlusu Hideshi Miyajima ise şu ifadelere yer veriyor: "Yeni sekizinci nesil BiCS FLASH™ teknolojisine sahip yeni 2Tb QLC'mizin örneklerini sevk etmekten memnuniyet duyuyoruz" dedi. "Sektör lideri yüksek bit yoğunluğu, yüksek hızlı veri aktarımı ve üstün güç verimliliğine sahip 2Tb QLC ürünü, hızla gelişen yapay zeka uygulamaları ile güç ve alan tasarrufu gerektiren büyük depolama uygulamaları için yeni bir değer sunacak."

KIOXIA, 2TB QLC'nin yanı sıra portföyüne 1Tb QLC bellek cihazlarını da ekledi. Kapasite açısından optimize edilmiş 2Tb QLC ile karşılaştırıldığında, performans açısından optimize edilmiş 1Tb QLC'nin yaklaşık yüzde 30 daha hızlı ardışık yazma performansı ve okuma gecikmesinde yaklaşık yüzde 15 iyileşme sunduğu iddia ediliyor. 1Tb QLC, istemci SSD ve mobil dâhil olmak üzere yüksek performanslı uygulamalarda kullanılacak.