Kimse bunu beklemiyordu: Nintendo'nun gizemli cihazı ortaya çıktı

Nintendo'nun yeni piyasaya sürdüğü hareket sensörlü çalar saat Alarmo, oyun severlerin dikkatini çekmeyi başardı. Peki bu minik saatin özelliği nedir?

Kimse bunu beklemiyordu: Nintendo'nun gizemli cihazı ortaya çıktı

Bir süre önce, Nintendo'nun gizemli bir cihaz üzerinde çalışmaya başladığı söylentileri ortaya çıkmıştı. Ve şimdi bu gizemin altından kimsenin beklemediği bir cihaz çıktı: Oyun severlerin sabahları daha eğlenceli uyanmasını sağlayacak Alamo...

Japon oyun devinin geliştirdiği Alarmo isimli çalar saat, sabahları insanları sevdikleri oyunların sesleriyle uyandırıyor. Ancak Alarmo'nun yetenekleri bununla sınırlı değil. Üzerinde hareket sensörleri olan saat, alarm çaldığı sırada yataktaki kişinin hareketlerini tespit ederek buna uygun ses efektleri de çıkarıyor. Örneğin, yataktaki kullanıcı elini kolunu oynatıp gözlerini ovuştururken, Super Mario Bros oyunundaki hoplama zıplama ses efektleriyle tepkiler veriyor.

Aynı zamanda saatin ekranında oyunlardan görüntüler oynarken, arka planda da oyunlara ait ortam sesleri veya müzikler çalabiliyor.

Nintendo, akıllı telefon alarmlarıyla uyanmayı sevmeyen oyun severler için ilginç bir seçenek oluşturan Alarmo'yu ABD ve Kanada'daki müşterileri için 100 dolar fiyat etiketiyle satışa çıkardı.

Alarmo Türkiye'ye de gelir mi, bilmiyoruz. Ama küçük çocukların bu saat için Nintendo mağazalarının önünde geceden kamp kurmalarını... Pardon karıştırdık; onlar Apple hayranlarıydı...