Kendi taşınabilir uygulamanızı oluşturun!

Yanınızda taşımak istediğiniz programın taşınabilir sürümü yok mu? O halde onu siz taşınabilir yapın

Taşınabilir uygulama yapın!

Bilgisayar kullanıcıları, sabit bir masaüstü bilgisayar kullanmak yerine, verilerini USB sürücülerinde saklayarak farklı yerlerde farklı bilgisayarlar kullandıkça taşınabilir uygulamaların da ünü artıyor.

Taşınabilir uygulama koleksiyonunuzu bu listeye başvurarak oluşturmaya başvurabilirsiniz. Birçok uygulamanın taşınabilir sürümü mevcut, ancak ihtiyacınız olan uygulamanın taşınabilir sürümünü bulamıyorsanız, Portable App Creator yazılımını kullanarak kendiniz oluşturmanız mümkün.

PAC'ı derleme

PAC'ı derleme
PAC'ı derledikten sonra işe koyulabiliriz

Uygulamayı derleme

Taşınabilir bir uygulama oluşturmak, o uygulamanının yüklü öğelerini bir araya getirmek anlamına geliyor. Portable App Creator bu işi sizin için yapıyor. Uygulamanın son sürümünü indirmek için buraya tıklayın.

İndirdikten sonra zip dosyasını açın ve PAC Compiler'ı çalıştırın. Uygulama, Portable Application Creator adındaki 'gerçek' uygulamayı oluşturacaktır. Uygulama bunun için v3-sfx.exe adında bir dosyaya ihtiyaç duyuyor ve eğer bulamazsa internetten indirmenizi istiyor.

PAC derlendikten sonra 'Portable App Creator.exe' adıyla aynı klasörde oluşturulacaktır.

PAC'ı derledikten sonra işe koyulabiliriz

Taşınabilir bir uygulama oluşturma

Taşınabilir bir uygulama oluşturma
Taşınabilir sürücünüzü temsil eden harfi seçin

Taşınabilir bir uygulama oluşturma

Taşınabilir cihazınızı bağlayın ve sürücü harfini bulun. PAC'e geri dönün ve bu harfi seçin, ardından 'Next'e basın.

Sonraki adımda taşınabilir uygulama olarak çalıştırmak istediğiniz programın yükleyici dosyasını seçmelisiniz. PAC dökümantasyonuna göre bu uygulamalar sabit diskinize daha önceden hiç yüklenmemiş olmalı.
Taşınabilir sürücünüzü temsil eden harfi seçin
'Install Application'a basarak işleme devam edin.

PAC, uygulamayı taşınabilir sürücünüze yüklemenizi hatırlatacaktır.

Yükleyici başlandığında, uygulamayı nereye yüklemek istediğinizi soracaktır. Taşınabilir cihazınızın bulunduğu konuma göz atın ve seçin.

Yükleme işlemi tamamlandıktan sonra 'Gözat' düğmesine tıklayın ve taşınabilir sürücünüzde yüklü uygulamayı seçin. Ardından devam etmek için 'Next'e basın.
Taşınabilir sürücünüzü temsil eden harfi seçin
'Process Shots' düğmesine kadar tüm adımları tek tek yerine getirin. Devam etmek için 'Next'e basın.

İşlemi tamamlamak için 'Done'a basın. Artık taşınabilir uygulamanız hazır.

Taşınabilir uygulamaları kullanma

Taşınabilir uygulamaları kullanma
Uygulamanız artık taşınabilir!

Taşınabilir uygulamaları kullanma

Taşınabilir sürücünüze göz attığınızda iki klasör göreceksiniz: uygulama klasörü ve "PAC_Launchers" klasörü. Taşınabilir uygulamayı çalıştırabilmek için bunu uygulama klasöründen değil PAC_Launchers klasöründe bulunan kısayola tıklayarak çalıştırmalısınız.

Taşınabilir uygulamanızı başka bir konuma taşımak isterseniz uygulama klasörünü ve PAC_launchers klasörünü beraber taşımalısınız.

PAC'in tüm uygulamaların taşınabilir sürümünü oluşturamayacağına dikkat edin. Programın dökümantasyonuna göre yükleme sırasında 'gerçek yeniden başlatma' gerektiren uygulamalardan taşınabilir uygulama oluşturulamıyor. Ancak bazı uygulamalar bir Windows'u yeniden başlatmaya ihtiyaç duymamasına rağmen bunu isteyebiliyorlar, bu nedenle şansınızı deneyebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları