Kayıp iPhone'u barda bulan adamla tanışın!

Kayıp iPhone'u barda bulan ve Gizmodo'ya satan adamla tanışın: İşte yaşadıkları ve değişen hayatı...

Kayıp iPhone'u o bulmuş!

Kayıp iPhone'la ilgili birçok haberimizi okudunuz. Ancak telefonu bulup Gizmodo'ya 5 bin dolara satan 21 yaşındaki Brian J. Hogan bu haberler arasında pek yer almadı.

Wired.com'un yayınladığı sorulardan sonra avukatı aracılığıyla açıklama yapan Hogan, telefonu hemen Apple'a geri vermediği için çok pişman olduğunu söyledi. Hogan kanun güçleri tarafından sorgulanmış ancak herhangi bir şeyle suçlanmamıştı. Avukatının dediğine göre, Brian yetkililerle tamamen iş birliği yapacak.

Hogan telefonu Gizmodo'ya verirken, aldığı paranın site yetkililerin telefonu incelemerine izin vermek için olduğunu ve Gizmodo'nun, telefonu teknoloji basınıyla paylaşmanın hiçbir yanlış tarafının olmadığını vurguladığını söylüyor.

Ayrıca avukat, Hogan'ın bir arkadaşının telefonu Apple'a iade etmek için uğraştığını ancak başaramadığını söylüyor. Bunu da Hogan'ın telefonu geri vermek için çabaladığının göstergesi olarak sunuyor.

Ailesi perişan

Ailesi perişan
Hogan'ın 2008'deki blogundan bir fotoğrafı...

Brian telefonu ise barda bulmuş. Barda çalışan biri telefonun kendisine ait olup olmadığını sorduktan sonra Brian telefonla arkadaşlarının yanına gidip çevresindekilere telefonun onlara mı ait olduğunu sormuş. Daha sonra ise bardan telefonla beraber ayrılan Brian, telefonu bardaki yetkililere teslim etmemiş.

Barda çalışanlar, telefonu kaybeden Gray Powell'ın daha sonra birkaç defa gelip, herhangi bir telefon bulunup bulunmadığını kendilerine sorduğunu söylüyor.

Okuduğu üniversiteden de adı açıklanmayan bir üniversiteye geçen Hogan'ın eğitimine sonbaharda devam edeceğini söyleyen avukat, Hogan'ın ailesini de medyadan korumak için gizli bir yere taşıdıklarını sözlerine ekliyor; "Olaylar tamamen kontrolden çıktı, bir hata yaptı, o telefonu derhal geri vermeliydi."

Okuyucu Yorumları