Kayıp iPhone 4G olayında ilginç gerçekler...

"Kayıp iPhone 4G" olayında yeni gelişmeler yaşanıyor: İşte ortaya çıkan ilginç gerçekler.

Gerçekler ortaya çıkıyor!

Apple'ın sır gibi sakladığı yeni nesil iPhone'un bir prototipinin ortaya çıkması ve sonrasında gelişen olaylar son zamanlarda benzeri görülmemiş bir olaylar zincirinin meydana gelmesine neden oldu. Telefonu bir barda unutan Apple mühendisinin hikayesi bir yandan, iPhone'u satın alıp dünyaya duyuran Gizmodo'nun editörü Jason Chen'in başına gelenler ise diğer bir yandan son derece ilginç gelişmeler oldu. Fakat Chen'in evine düzenlenen polis baskını tahmin edebileceğiniz gibi, polisiye bir hal alan olayın son perdesi değildi.

Nihayet polis konuyla ilgili raporunu tamamladı ve ele geçirilen deliller ışığında çok ilginç bilgiler de gün ışığına çıktı. Polisin yaptığı soruşturma ile birlikte farkedilen ilk konu Gizmodo'nun satın aldığı iPhone prototipine ödediği rakam. Gizmodo 5000 dolar ödediğini açıklamıştı ama polis, telefonu bulan ve Gizmodo'ya satan "şüpheli" Brian Hogan'ın arkadaşlarıyla konuştuktan sonra bu rakamın 7500 ile 8500 dolar arasında bir rakam olduğunu anladı. Üstelik eğer bu prototip Apple'ın resmi iPhone 4G'si ile aynı çıkarsa, ek bir ödeme daha söz konusu.

Çalıntı mal satın almak ve zarar vermek suçu

Çalıntı mal satın almak ve zarar vermek suçu

Polisin soruşturmasında, Hogan'ın arkadaşlarının Chen'in evine yapılan baskından sonra Hogan'ın başının belaya girmemesi için delilleri saklamaya çalıştıkları ve böylece kendilerini de suça bulaştırdıkları ortaya çıktı.

Apple'ın telefon için Gizmodo'daki haber yayınlanmadan önce çalındığına dair rapor tutturması ile Chen'i zor durumda bırakan nokta. Çünkü bu rapor nedeniyle Chen, çalıntı bir telefonu satın almak ve üstelik parçalarına ayırarak zarar vermek suçunu işlemiş kabul ediliyor.

Polisin topladığı deliller arasında şu aşamada öne çıkan noktalar bunlar ama bu deliller ışığında bu olayların yeni gelişmelere gebe olduğunu söylemek zor değil...

Okuyucu Yorumları