Kaya gibi dizüstü!

Ofisin ya da sahanın zor şartlarında, çaya ya da düşmeye dayanıklı bir küçük dizüstü...

Kaya gibi dizüstü!

10.1 inç ekranlı Samsung NB30 Netbook, sağlam tasarımı sayesinde en zorlayıcı çalışma ortamlarında dahi üretkenliğini sürdürmek için hazırlandı...

Tüketici elektroniği ve bilişim teknolojisi alanında dünyanın lider teknoloji şirketlerinden olan Samsung Electronics bugün iş için kullanıma yönelik, yeni, sağlam ve dayanıklı netbook modeli NB30'u tanıttı. Zorlu ve aşırı ortamlara dayanacak şekilde tasarlanan NB30, hangi koşullar altında çalışırsa çalışsın performans garantisi isteyen kurumsal kullanıcılar için uygun bir seçim.

Günlük yaşamın çarpma, düşürme gibi kaçınılmaz ufak kazaları ile başa çıkmak için özel olarak tasarlanan NB30'un şoklara dayanıklı kaplaması hasar riskini azaltıyor. Sağlam ve moda çizgiler taşıyan tasarımında yer alan özel dokulu esnek kapağı hem çiziklere hem de parmak izi lekelerine dayanıklı. Yenilikçi sabit disk sürücü (HDD) serbest düşüş sensörü, NB30'un hızlı bir şekilde düştüğünü hissettiği an verileri otomatik olarak HDD'ye park ederek, koruyor. Netbook ayrıca sıvı dökülmesine karşı dayanıklı bir klavye ile 50cc'ye kadar sıvı dökülmesi durumunda sıvıyla temas sonucu ortaya çıkacak olası hasarları önlemek için sistemin etrafında su geçirmez bir koruma içeriyor.

En son Intel işlemci

En son Intel işlemci

Samsung Electronics Türkiye IT Satış ve Pazarlama Müdürü Barış Kestep, "Samsung farklı ihtiyaçlara yönelik bir dizi farklı ürün yaratıyor. Zengin özellikleri sürekli hareket halinde olan ve nereye giderlerse gitsinler sürekli internete bağlı olmak zorunda olan "mobil çalışanlar" için NB30'u ideal kılıyor. Dayanıklı ve moda çizgiler taşıyan tasarım, gelişmiş teknoloji ve bir dizi sofistike uygulama birarada bu cihazı aşırı yoğun profesyonellerin hem ofisteyken hem de ofis dışındayken internete bağlı olmaları için mükemmel bir seçenek haline getiriyor." dedi.

Samsung NB30, mükemmel bir Internet deneyimi sunmak için özel olarak Intel tarafından tasarlanan Intel'in en son çıkan işlemcisi Intel® Atom™ N450'yi içeriyor. Tamamen mikro mimari üzerine kurulu olan Intel® Atom™ işlemci enerji etkinliğini artırarak, pil ömrünü uzatıyor ve aynı zamanda da daha yüksek mobil performans ve daha hızlı sistem tepki süresi sunuyor.

NB30'un 10.1 inçlik yansımayı önleyen LED ekranı kullanıcıların en ince detaylı görüntüleri en canlı ve keskin renklerle görüntülemelerine olanak sağlıyor ve parlak ışıklar altında ya da doğrudan güneş ışığı altında dahi kamaşma efekti oluşturmuyor. Bu enerji-etkin ekran NB30'un mükemmel işlemci performansı ve Samsung'un kendi geliştirdiği Gelişmiş Pil Ömrü çözümü ile birarada NB30'un'nin 11* saate kadar pil ömrü sunmasında önemli rol oynuyor.

Güvenlik araçları

Güvenlik araçları

NB30 ayrıca PC'nizi güvenli kılmanı için bir dizi araç da içeriyor. AnyPC** uzaktan PC'lere erişim uygulaması evdeki ya da ofisteki PC'lere güvenilir bağlantıyı tek tıkla mümkün kılıyor ve hareket halindeyken dosyaları görüntülemeyi ve dosya transferini güvenli ve kolay hale getiriyor. Güçlü bir hırsızlığı caydırma çözümü olan FailSafe®*** yazılımı da PC'nizi çalınması durumunda izlemeniz için yararlı bir araç sunuyor. Bu hırsızlık vakalarını caydırıcı özellik, çalınan ya da kaybolan dizüstü bilgisayarınızın izini sürmenize, önemli verileri şifrelemenize, yönetmenize, silmenize ve bu verilere uzaktan erişmenize olanak sağlıyor.

NB30'da görüntü izleme deneyimini zenginleştirmek için yenilikçi, yeni ekran seçenekleri de yer alıyor. Bir program, uygulama ya da oyun daha yüksek çözünürlükte izlenmek isteniyorsa Entegre Kolay Çözünürlük Yöneticisi (Easy Resolution Manager) aracı kullanılarak daha keskin, net ve canlı renkler ile görüntüler için 1024X768 çözünürlüğe kolayca geçilebiliyor. Ayrıca, opsiyonel olarak sunulan 10.1 inçlik dokunmatik ekran da dokunmatik kontrolü olukça basitleştiriyor. Netbook'un çok yönlü dokunmatik özelliği masaüstü yaratma, nesneleri bir başka ekrana taşıma ve medya dosyalarını ekleme ya da silme gibi fonksiyonların tek bir parmak hareketi ile gerçekleşmesine olanak tanıyor.

TCO sertifikası nedir?

TCO sertifikası nedir?

Diğer Samsung Netbook'ları gibi NB30 da çevreye duyarlılık ve kullanılabilirlik standartlarına mükemmel uyumu nedeniyle ödüllendirildi. TCO Sertifikalı model ayrıca Eco RoHS standartları ile de uyumlu. En mükemmel düzeyde kullanım kolaylığı ve performans için ergonomik şekilde tasarlanan Samsung Netbook'larının üretiminde hiçbir şekilde cıva kullanılmadı ve arkadan aydınlatmalı LED ekranları sayesinde de önemli seviyede daha az enerji tüketiyor. Ultra hafif olmaları, sağlam ve kompakt tasarımlarının yanısıra, üretiminde ve yaşam süresi boyunca kullanım sürecinde daha az enerji tükettiği için de "çevreci" avantajlar sağlıyor

NB30'un tüm teknik özelliklerine www.samsungcomputer.com'dan ulaşılabilir.

* Pil ömrü BatteryMark test sonuçlarına dayanmaktadır. Farklı konfigürasyonlara göre farklılık gösterebilir.
** Ücretsiz 60 günlük deneme süresi
*** Ücretsiz 30 günlük deneme süresi

TCO Sertifikası Hakkında

TCO, çevreye minimum olumsuz etkisi olacak şekilde tasarlanmış olan yüksek performanslı ICT ürünlerine sertifika veren üçüncü parti bir sertifikalandırma şirketidir. 1992 senesinden bu yana TCO sertifika programının PC'ler ve ekranların görüntü kalitesi ve ergonomik özelliklerinin geliştirilmesinde önemli bir etkisi oldu. TCO ayrıca ICT ürünlerinin sebep olduğu elektromanyetik emisyonları azaltmada da rol oynadı. TCO sertifikasına layık görülmede enerji etkinliği ve daha az miktarda tehlikeli maddelerin kullanımı da önemli etkenlerdir. Bilgisayar kullanıcıları ve bilgisayar satın alacaklar için TCO Sertifikası bilgisayarların çevreci hedeflere uyumlu olduğunun yanısıra, yüksek performanslı olduğunun da bir göstergesidir. Daha fazla bilgi için www.tcodevelopment.com.
* ICT: Bilişim ve İletişim Teknolojisi

Basın bülteninden derlenmiştir

Okuyucu Yorumları