Katlanabilir iPhone'u unutun, Apple ekranları "esnetmek" istiyor

Apple'ın yeni patenti, sadece bükülmekle kalmayıp, aynı zamanda esneyebilen bir ekrandan bahsediyor. Peki bu patent, katlanabilir iPhone'u bekleyenler için ne ifade ediyor olabilir?

Katlanabilir iPhone'u unutun, Apple ekranları "esnetmek" istiyor

Uzun bir süredir katlanabilir bir iPhone üzerinde çalıştığı söylenen Apple, görünene göre çok daha iddialı planlara sahip. Yeni bir patente göre şirket, yakında çıkacak çok sayıda ürünü için hem esneyebilen, hem de bükülebilen ekranların üzerinde çalışıyor.

AppleInsider tarafından tespit edildiği üzere patentin adı “Esneyebilir Ekran” ve farklı yüzeyleri ve şekilleri sarabilen ve aynı zamanda standart bir OLED ekran gibi çalışabilen bir ekranı tanımlıyor. Patentte Apple portföyündeki herhangi bir cihazdan özel olarak bahsedilmese de, bu ekranların potansiyel olarak çoğu cihazda kullanılabileceği rahatlıkla söylenebilir. Hoparlörleri kaplayan ekranlardan yeni telefon ve tablet biçimlerine kadar bu teknoloji pek çok potansiyelin önünü açabilir.

55 kişinin imza attığı patent

Ayrıca patent, içerdiği mucit adı sayısı açısından da dikkat çekiyor. Genellikle bu patentlerde 10 civarında kişinin ismi bulunurken, bu patent 55 isim içeriyor. Ancak patentlerde her zaman olduğu gibi bu, bir şirketin araştırmaya ne kadar zaman harcadığının yalnızca bir göstergesi ve bu teknolojiyi gerçek bir üründe göreceğimizin garantisi yok.

Patentte telefon ve saatlerin yanı sıra dizüstü bilgisayarlar, akıllı gözlükler, sanal gerçeklik başlıkları, kiosk ve otomobil ekranları da yer alıyor. Bu, geliştirilmeye devam edildiği takdirde pek çok Apple ürününde yer alabilecek bir teknoloji olacaktır.

Bu gelişme büyük olasılıkla birkaç yıl sürecek, dolayısıyla bunu iPhone 16’da görmeyeceğimizi rahatlıkla söyleyebiliriz.