Katil robotlar hakkındaki eski bir komplo teorisi, bir kez daha interneti ele geçirdi

2017 yılında yaşandığı iddia edilen ve robotların insanları katletmesine sahne olduğu söylenen robot isyanı bir kez daha viral oldu. Peki ama bu acayip hikaye nasıl oldu da 2022 yılında bir kez daha ortaya çıktı?

"Katil robotlar komplo teorisi" geri döndü

Bir gazetecinin, laboratuvar temelli bir katliam planı hakkında bilgi sahibi olduğu iddia edilen bir “muhbir” ile yaptığı konuşma şu anda internette dolaşıyor. Ölümcül yapay zekaya (AI) sahip robotların yükselişi ve isyan etmeleri hakkında gerçek olmayan bir hikayenin anlatıldığı bu konuşma, aslında hiçbir temele dayanmıyor.

Indy100, haberin Los Angeles'taki Bilinçli Yaşam Fuarı'nda dramatik hikayeyi anlatan gazeteci ve komplo teorisyeni Linda Moulton Howe'dan geldiğini bildiriyor. İlginç bir şekilde, video Şubat 2017'de kaydedildiği için aslında yeni bile değil ve o dönemde de bir süre için interneti meşgul etmişti. Ve şimdi, 2022 yılında, bir kez daha viral hale geldi ve insanlar, bunun yeni ve gerçek bir olay olduğunu düşünmeye başlıyor.

Komplo teorisi, yapay zeka robotlarının laboratuvar çalışanlarına yönelik bir saldırıda bulunduğunu ve 29 kişinin öldüğü olayın örtbas edildiğini söylüyor. Anlatılana göre, robotlardan biri, sökülmüş olmasına rağmen bir uyduya bağlandıktan ve kendisini “eskisinden daha güçlü” hale getirmeyi öğrendikten sonra kendi kendine montaj yapabildi.

Howe, muhbirin burada "Bu ciddi bir olay. Ama bunu haberlerde asla duymayacaksın" dediğini söylüyor.

Tahmin edebileceğiniz gibi anlatılan hikaye kesinlikle gerçek değil. Ancak bir kez daha, insanların komplo teorilerine inanmak konusunda ne kadar istekli olduklarını göstermesi açısından önemli. Dahası, bir kez daha internette gördüğümüz her şeye inanmamamız gerektiğini hatırlatıyor...