Kaspersky Apple'a çok kızmış!

Güvenlik devi Kaspersky, iPhone ve iOS konusunda Apple'a fena salladı!

Kaspersky Apple'a çok kızmış!

Eugene Kaspersky, Apple iOS için antivirüs yazılımı geliştirilmesine izin vermediğinden biraz kızgın. Kaspersky virüs yazılımcılarının iOS'u hedef almasına ramak kaldığını düşünüyor.

Ünlü uzman, diğer işletim sistemlerine göre daha güvenli olduğu için hedefin iOS'in kendisi olmayacağı, olası bir virüsün kendisini muhtemelen meşru bir yazılımın içine yerleştirip marketplace üzerinden milyonlarca cihaza yayılacağı görüşünde.

Kaspersky'ye göre virüs yazılımcılarının şimdiye dek bu yola başvurmamasının tek nedeni, yöntemin daha karmaşık olması.
iOS'in saldırıya uğraması durumunda koruma olmadığı için bir felaket yaşanacağını ve kapalı bir ekosistem olan Apple ortamının ve markanın genel olarak büyük bir darbe alacağını düşünen Kaspersky, böyle bir durumda daha az güvenli bir işletim sistemi olmasına rağmen Android'in pazar lideri konumuna geleceği kanısında.

Kaspersky, Android için antivirüs yazılımı geliştirilmesine izin verildiğinden sistemin pazarda daha da büyük avantaj kazanacağını düşünüyor, hatta buna o kadar inanıyor ki, arkadaşlarıyla 2015'te Android'in %80 pazar payına sahip olacağına dair iddiaya bile girmiş.

Okuyucu Yorumları