Karşınızda Yeni-Zune

Microsoft, MP3-Çaları Zune'un ikinci jenerasyonunu tanıttı. Şarkılar en fazla 3 defa paylaşılıyor.

2. Nesil Zune

Microsoft, MP3-Çaları Zune'un ikinci jenerasyonunu tanıttı. Sabit disk kökenli, 80 GB kapasiteli ve 3,2 " ekranlı model; 4 veya 8 GB Flash bellek tabanlı ve 1,8" ekranlı model pazara sunulacak. İki ekran boyutu da 320 x 240 piksel çözünürlük sunuyor.

Müzik, resim ve video oynatımı dışında Zune'lar FM radyo yayınlarını alabiliyor ve WLAN ile birbirleriyle bağlanabiliyor. Zune sahipleri birbirleri ile şarkı paylaşımında bulunabilecekler. Yalnız paylaşılan şarkı en fazla üç kez dinlenebilecek. Evinizde bulunan WLAN ile cihaz bilgisayarınız ile otomatik olarak eşitleme yapabilecek. Bir diğer yenilik ise Zunepad: Ekranın altında bulunan bu Touchpad sayesinde menü de dolaşabilecek ve dosya oynatımı kontrol edebileceksiniz.

Cihazlar kasım ayında ABD mağazalarına girecek. 80 GB sabit diskli siyah Zune 250 $ fiyatında olacak. Flash tabanlı ve dört farklı renkte elde edilebilen 4 GB model yaklaşık 150 $, 8 GB'lık model ise yaklaşık 200 $ olacak. Cihazların Türkiye'ye gelip gelmeyeceği ise henüz belli değil. İlk jenerasyon burada hiç pazara sunulmamıştı.

Okuyucu Yorumları